Obe teniserke su bile sigurne na svoj servis u uvodnim gemovima prvog seta. 

Imala je Dona šansu za brejk već u prvom gemu koji je trajao osam minuta i gde je Hrvatska teniserka propustila dve brejk lopte, Paolini se spasila i osvojila gem posle kojeg je povela sa 1:0. 

Posle tog gema teniserke su bile sigurne na svoj servis, gde nismo videli nijednu šansu za brejk. 

To se promenilo u petom gemu prvog seta, kada je Dona Vekić iskoristila svoju prvu brejk loptu u tom gemu, a treću od početka meča. 

Ovu prednost Hrvatska teniserka je nadogradila sa još jednim brejkom koji je napravila u sledećem gemu u kojem je Paolini servirala, posle toga Dona je stekla prednost od 5:2, a na kraju je prvi set rešila u svoju korist rezultatom 6:2. 

Veliku borbu smo videli na startu drugog seta, gde su obe teiserke osvojile gem na svoj servis. Mogla je Dona do brejka u trećem gemu, ali nije iskoristila brejk šansu. 

Paolini je podigla nivo igre u drugom setu i tu dobru igru je mogla da naplati u četvrtom setu kada je imala brejk šansu, prvi od početka meča, ali je Dona uspela da dobrim servisom anulira ovu šansu Italijanske teniserke. 

U narednom gemu smo ponovo videli brejk šanse, tada je Dona Vekić imala dve brejk šanse, koju nije iskoristila, pa je Paolini preživela i taj gem i ostala u igri. 

Kada Vekić nije iskoristila svoje šanse, usledio je deseti gem u kojem je servirala za opstanak u drugom setu. Paolini imala dve brejk šanse, Hrvatska teniserka je imala loš period igre, što je Italijanka znala da pretvori u brejk, što je automatski značilo da je došla do seta. 

Brejkom je Vekić otvorila treći set, nije je pokolebao loš završetak prethodnog seta, pa je u prvom gemu odličujućeg dela meča stekla prednost. 

Vratila je Paolini brejk i izjednačila rezultat na 3:3, uzvratila je Vekić pa je već u narednom gemu ponovo stekla prednost. 

Seriju brejkova je nastavila Paolini, pa je ponovo osvojila gem na servis hrvatske teniserke i tako izjednačila rezultat na 4:4. 

Novi gem je osvojila Italijanka pa je došla do prednosti od 5:4. 

U sledećem gemu se Dona Vekić suočila sa meč loptom koju je imala Paolini, ali je Hrvatica ostala u meču. 

Kakav smo jedanaesti gem gledali u ovom meču, gde je Dona Vekić propustila četiri brejk šanse, Paolini je osvojila gem, dok je Vekić ovaj gem završila u suzama. 

Opet je Paolini imala meč loptu u gemu u kojem je servirala Hrvatica, ali je i sada Dona uspela da preživi ovaj gem i da odvede meč u taj brejk. 

(b92)

BONUS VIDEO