Pobeda srpskih košarkaša protiv Francuza u gostima u okviru priprema za predstojeće Olimpijske igre dala je poseban elan Novaku Đokoviću da na konferenciji priča o njegovom odnosu sa reprezentacijom, njenim članovima – a naročito Nikolom Jokićem i Bogdanom Bogdanovićem.

- Što se Nikole tiče, imamo izvanredan odnos. Kada god možemo da se vidimo – vidimo se. On živi u Americi i igra u Denveru, dok ja putujem po svetu i nemamo priliku da provodimo vreme zajedno. Voleo bih da provodim više vremena sa njim, jer je pre svega sjajna osoba, sjajan momak, veoma skroman – a pritom šampion kakvog možda na toj poziciji košarka nije videla. Nadam se da će doći u tu poziciju, već ide ka tome - radosno priča Novak o Nikoli.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

 

- Neverovatno šta je sve uradio do sada. Kada ga košarkaške gromade poput Šekila O‘Nila, Karima Abdula DŽabara ili Leri Birda hvale i pričaju u svim mogućim superlativima - to je nešto što imponuje. Imao sam priliku da se vidimo u Los Anđelesu kada su pobedili Lejkerse, razgovarali smo posle utakmice. Dobija puno pažnje, jer košarka je posle fudbala planetarno najpopularniji sport, a opet puno vremena provodi sa svojom porodicom i najmilijma u Somboru. LJudi se šale na taj račun, kažu da ga ne interesuje ništa osim konja. Meni je to fantastično - dodaje Novak .

- Neverovatno je da se u današnje vreme, kada svi traže dodatnu popularnost ili povećaju svoju promociju, svog brenda i svog imena, on baš kontra – da čak želi da se izoluje. Voli svoju ženu, svoju dete, ima braću koja ga svuda prate i podržavaju. To je nešto što se meni jako dopada kod njega, jer je drugačiji i nije u njihovom američkom fazonu u NBA. Sluša našu muziku sa Lukom i to je, vidim, osvojilo srca i Kajrija Irvinga i drugih. Čujem da pričaju o našoj muzici, kulturi i tradiciju koju su preneli na njih. Želim mu sve najbolje, mnogo mi je drago što igra za reprezentaciju - iskren je on.

Foto: Profimedia

 

 

- Niko nije znao i svi smo bili u neizvesnosti u pogledu toga da li će igrati. Hvala mu što je u reprezentaciji, sve nas ljubitelje košarke je obradovao. Ovo je sjajna uvertira da su pobedili Francuze, jedne od najvećih konkurenata za medalju. Pre neki dan sam se čuo sa Bogdanom, našim kapitenom i liderom. NJega isto jako volim i poštujem. Neverovatno jako posvećen sportista i treninzima i oporavku, poseduje šampionski mentalitet. Svi momci iz reprezentacije koje sam sam upoznao su sjajni momci, i zaslužuju da cela nacija bude uz njih na Olimpijskim igrama - poziva Novak da navijamo za "orlove".