Nekima od nas ovaj pun Mesec u Jarcu mogao bi doneti bolnu, ali neophodnu proveru realnosti. Ako je to slučaj, moramo da se pobrinemo da odvojimo vreme da osetimo svoj bol, da odvojimo vreme da oplakujemo svoje gubitke, čak i kada samo gubimo fantaziju kojoj smo projektovali značenje.

21. jula je pun Mesec na 29º Jarca, u konjunkciji sa Plutonom na 0º Vodolije. Ovaj moćni događaj će verovatno razotkriti neprijatne istine i izneti sirovi bol iz naše prošlosti koji je sada spreman da se oseti i prizna.

Foto: Profimedia

 

 

Pun Mesec u Jarcu je posebno važan za one od nas rođenih sa planetama u kasnim stepenima kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga, Jarac) i ranim stepenima fiksnih znakova (Bik, Lav, Škorpija, Vodolija).

Ovaj događaj im nudi priliku da prepoznaju dublje lekcije iza ponavljajućih ciklusa i obrazaca u koje su stalno uhvaćeni, stavljajući u fokus neprerađeni bol iz prošlosti koji zahteva njihovo prisustvo i pažnju.

Pun Mesec u Jarcu ponovo u fokus stavlja polaritet Rak-Jarac, porodičnu osu, povezanu sa putovanjem sazrevanja, putovanjem postajanja emocionalne odrasle osobe, putovanjem postajanja samoodgovornim. Ovaj pun Mesec u Jarcu označava kraj jednog poglavlja na našem putu sazrevanja i, zbog jake veze Meseca i Plutona, verovatno će otkriti nešto o nama samima čega nismo bili svesni, što će nam verovatno biti neprijatno kada se pokaže.

Ovaj događaj nam pruža priliku da bolje razumemo svrhu onoga što se dešavalo proteklih nedelja i meseci i ohrabruje nas da napravimo promene koje su odavno zakasnile.

 

Pun Mesec u konjunkciji sa Plutonom: Osećaj neprerađenog bola

Pun Mesec u Jarcu u tesnoj konjunkciji sa retrogradnim Plutonom na 0º Vodolije dovodi do kraja putovanje psihološke i emocionalne transformacije. Ovaj događaj baca svetlo u senku i nudi nam prilike da steknemo svest o tome koje priloge se moraju osloboditi, a šta drastično promeniti da bismo sazreli.

Pluton, Gospodar podzemnog sveta, sila evolucije, uvek poziva na radikalnu transformaciju. Trenutna astrološka konfiguracija naglašava neophodnost strukturalne transformacije naše unutrašnje i spoljašnje stvarnosti, dozvoljavajući onome što je prošlo svojim tokom da umre i oslobodi naše oslanjanje na stare strategije suočavanja i načine postojanja.

Pun Mesec kvadrat Hiron, sekstil Neptun, trigon Uran i Mars

I Sunce i Pun Mesec su u kvadratu Hirona na 23º Ovna, koji će za samo nekoliko dana postati retrogradni. Ovaj T-kvadrat ukazuje na povećan osećaj unutrašnje napetosti i sugeriše osećaj hitnosti u suočavanju sa nerešenim ranama iz naše prošlosti koje nas koče u sadašnjosti.

Aktivacija Hirona, nebeskog tela povezanog sa arhetipom ranjenog iscelitelja, našom najdubljom ranjivosti i osećanjem odbačenosti i nepripadanja, je još jedan pokazatelj potrebe da se nosimo sa neprerađenim emocionalnim bolom iz naše prošlosti. Ova konfiguracija nas podseća da imamo pravo da postojimo, imamo pravo na potrebe i da smo vredni da nas u potpunosti vide.

Foto: Profimedia

 

 

Pun Mesec čini sekstil Neptuna u Ribama. Ovo poravnanje podržava našu sposobnost da postavljamo granice koje poštuju našu osetljivost i podseća nas na važnost saosećanja prema sebi i drugima. Pun Mesec u Jarcu je takođe u trigonu Urana na 27º Bika i sekstilnog Marsa na 0º Blizanaca.

Ovi aspekti dodaju više dinamike trenutnoj planetarnoj konfiguraciji, podržavaju našu spremnost da pravimo promene i istražujemo nova rešenja za probleme sa kojima se suočavamo, i inspirišu nas da se potvrdimo i podelimo svoje potrebe i želje sa ranjivog i utemeljenog mesta.

Pun Mesec u Jarcu: Provera stvarnosti

Saturn je planetarni vladar punog Meseca u Jarcu i njegov položaj nam daje više informacija o energiji ovog događaja. Sada u Ribama i retrogradnom, Saturn se polako kreće ka kvadratu sa Jupiterom u Blizancima, što će biti tačno u avgustu.

Saturnovo stanje može biti poziv da se prepozna gde smo možda izgradili nešto na osnovu iluzije ili zablude, na pogrešnim osnovama.

To može biti poziv da razmislimo o tome da li smo možda zaglavljeni u fantaziji ili izbegavamo odgovornost, očekujući da nam se na magičan način da ono što želimo, ali nismo voljni da radimo svakodnevni, neophodan, neglamurozan posao da svoje snove i vizije pretvorimo u materijalnu stvarnost.

Nekima od nas ovaj pun Mesec u Jarcu mogao bi doneti bolnu, ali neophodnu proveru realnosti. Ako je to slučaj, moramo da se pobrinemo da odvojimo vreme da osetimo svoj bol, da odvojimo vreme da oplakujemo svoje gubitke, čak i kada samo gubimo fantaziju kojoj smo projektovali značenje.

BONUS VIDEO: