Svi smo mnogo puta pomislili "šta bi dali da smo, bar na jedan dan milioneri?", a jednom vozaču autobusa iz Brazila, Antoniu Pereiri upravo to se desilo, a njegova reakcija je sve iznenadila. Jedno jutro probudio se i video da na svom bankovnom računu 24 miliona, a kada je legao na njemu je bilo samo 40 evra.

Lutriju nije igrao, pa je ubrzo shvatio da je reč o grešci i to kakvoj - "Pojavilo se toliko nula da sam se uplašio. Nikada nisam video ništa slično. I nikada neću videti", rekao je lokalnim medijima.

 

 

Antonio je znao da je banka napravila kardinalnu grešku i da su pare trebale da legnu na drugi račun. Postoje ljudi koji bi verovatno pokušali da "profitiraju" u ovoj situaciji, ali vozač autobusa iz Brazila nije među njima - "Rekao sam ženi: 'Obogatili smo se', a ona mi je odgovorila: 'To ćemo odmah vratiti'", otkrio je.

Nije prošlo puno vremena, a Antonio je došao u ekspozituru svoje banke, gde je klijent 25 godina, i prijavio slučaj: "U devet sati uveče novac je skinut sa mog računa. Bio sam milioner ceo dan, a onda sve izgubio".

Jedan poznati advokat iz Brazila prokomentarisao je slučaj i istakao da je Antonio postupio pametno - "Možda biste poželeli da potrošite nešto, ali to bi bilo kršenje propisa. Suočili biste se sa kaznom, jer vam je novac greškom uplaćen, a morali biste da ga vratite", objasnio je, a kad se sve sabere i oduzme Antonio je napravio pravi potez.

(Mondo)

BONUS VIDEO: