Tragedija se dogodila minulog vikenda, tačnije u subotu kasno popodne. Telo domaćina je pronađeno pored životinje, a prema rečima komšija, on je godinama unazad uzgajao konje, a sa ovim pastuvom nikada nije imao problem, kažu da je životinja bila mirne naravi.

"On je otišao do komšijine kuće i štale u kojoj se njegovo grlo nalazilo zajedno sa njegovim konjima. Želeo je svog pastuva da vrati kući jer taj dan proveo sa komšijinim konjima, pasući na obližnjoj livadi", priča komšija iz ovog sela.

On kaže da u trenutku incidenta u komšijinom domaćinstvu nije bilo nikoga, a kada su ukućani došli zatekli su muškarca teško povređenog kako leži pored životinje.

"Za sve u selu je ovo iznenađenje, jer je on bio ljubitelj konja i gajio ih je zato što je voleo. Pretpostavlja se da je konj "prebacio". Odmah nakon što su ga našli, stavili su ga u auto i krenuli ka bolnici, činilo se da je davao znake života. Međutim, nije mu bilo spasa", priča ovaj čovek.

Unesrećeni je, kako kažu godinama gajio konje i ponekad ih je koristio za potrebe radova u polju. Sahrana nesrećnog čoveka biće obavljena danas na mesnom groblju sela u kojem je živeo.

(Kurir)

BONUS VIDEO: