Jelena važi za jednu od najuspešnijih pevačica u regionu, a iz nje stoji 26 godina uspešne karijere. 

Balkanska zvezda je ranije okačila video zapis, a mnogi pratioci nisu znali da je bila balerina kad je bila mlađa. 

Tada je imala samo 19 godina kadase na sceni pojavila u haljini za balet, pevajući pesmu "Aha" i plešući kao balerina. Kao debitantkinja osvojila je drugo mesto.

-Mojih prvih 25 godina. Kada sam prvi put na današnji dan uzela mikrofon u ruke nisam bila svesna kakva me budućnost čeka... Bilo je svega, uspona, padova, sreće, razočarenja, puno lepih i onih malo manje lepih stvari. Ali da se opet rodim isti put bih izabrala... jer onaj osećaj koji imam kad sam na bini, onaj minut srca mog, kada ginem i kada su dani bez broja, najsrećnija sam na svetu-  napisala je Jelena Rozga prošle godine i zahvalila se publici koja je prati već dugi niz godina.

Mnogi su bili u pravu kada su rekli da je ona buduća pevačica grupe "Magazin"  koju je osnovao Tonči Huljić.

Od ovog nastupa Jelena je svoje baletanke za balet kojim se bavila pre pevanja, zamenila je visokim potpeticama i mikrofonom.

Zamenila je Danijelu Martinović, a poznatoj splitskoj grupi je vratila popularnost osamdesetih godina koja je trajala narednih deset godina. 

Jelena se posle  odlične saradnje 2006. godine opredelila za  odlazak u solo vode, a njena popularnost danas govori u prilog tome da je učinila pravi potez.

Debitanski album "Oprosti mala" izdala je 2006. godine, a zatim su se ređali "Bižuterija", Moderna žena", kao i best of Jelena Rozga, kao i brojne singlove i koncerte..

Nekadašnja stidljiva mlada devojka koja je na Dori prvi put javno uzela mikrofon u ruke, stasala je danas u jednu od najvećih zvezda u regiona i postala uzor mnogim mladim devojkama.

Naime, Rozga će 23. avgusta napuniti 47. godina, te uspešno gazi 5. deceniju.

(Kurir)

BONUS VIDEO: