Najmanje dve osobe su povređene, jedna u kritičnom stanju u utorak kada je Zapadna Galileja bila pod teškim napadom raketa Hezbolaha i dronova.

U napadima su usledili nakon izraelskog udara na grad Maifadoun u južnom Libanu u blizini Nabatieha, oko 30 kilometara severno od granice Libana sa Izraelom, a navodno je ubijeno najmanje pet muškaraca.

IDF je saopštio da je njihov avion udario u vojnu strukturu koju koriste snage Hezbolaha koje su pokrenule napade na Izrael.

Sirene su se čule u i oko priobalnog grada Akre koje upozoravaju na infiltraciju dronova za napad, dok je Naharija na severu bila gađana bespilotnim letelicama i projektilima.

Napad je usledio pošto je Izrael bio u stanju pripravnosti u očekivanju napada Irana, kao i njegovog libanskog zastupnika, nakon ubistva političkog lidera Hamasa Ismaila Hanije u Teheranu prošle nedelje, koje se pripisuje Izraelu i atentatu u Bejrutu viši komandant Hezbolaha, za koji je Izrael preuzeo odgovornost.

Libanski ministar spoljnih poslova Abdalah Rašid Bu Habib koji je bio u poseti Egiptu rekao je da vlada Bejruta radi na tome da izbegne sveobuhvatni rat.
-Nadamo se da neće biti snažnog odgovora Hezbolaha koji bi doveo do većeg rata- rekao je on na konferenciji za novinare održanoj sa svojim egipatskim kolegom Badrom Abdelatijem.

-Sarađujemo sa Američkom vladom na ograničavanju eskalacije i okončanju rata u Gazi“, rekao je Abdelati.

BONUS VIDEO: