Defanzivac je bio strelac vodećeg pogotka za Đenovu na utakmici protiv Intera (2:2) u prvom kolu Serije A. Bio je to prvi gol u karijeri ovog fudbalera koji je pomogao svojoj ekipi da dođu do boda protiv aktuelnog šampiona Italije.

Voljako i Virdžinija čekaju drugo dete, a nakon utakmice je emotivno govorio o preminulom legendarnom fudbaleru.

- Ovaj gol posvećujem svojoj porodici i Siniši, o kom često razmišljam - rekao je Alesandro.

 

 

 

 

Voljako je više puta pričao o tome koliko je vezan za Mihajlovića. Nedugo nakon što je Siniša preminuo odigrao je 100. utakmicu u karijeri na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju na kojem je Mihajlović sa Crvenom zvezdom postao šampion Evrope.

- Ovaj mali jubilej posvećujem svojoj porodici, prijateljima, ali pre svih tebi, Siniša. Na stadionu na kom si postao šampion, na stadionu o kom sam ja maštao kao dete, pred mojim gradom u ovako posebnoj utakmici odigrao sam 100. utakmicu. Put se nastavlja, ima još puno ciljeva ispred mene, ali ćeš ti uvek biti ratnik koji je uz mene - poručio je tada.

Podsetimo, Mihajlović se od jula 2019. godine borio sa leukemijom. U jednom trenutku stanje mu je bilo bolje, pa se vratio trenerskom poslu u Bolonji, ali bolest se ponovo vratila.

Foto: Tanjug/AP

 

Preminuo je u Rimu 16. decembara 2022. godine.

Siniša Mihajlović je igrao za Vojvodinu i Crvenu zvezdu, pre nego što se preselio u Italiju gde je nastupao za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter između 1992. i 2006. godine.

BONUS VIDEO: