U jednim dnevnim novinama osvanula je čitulja kojom, kako se navodi, "knjaževačka ekipa" upućuje poslednji pozdrav Alenu Delonu.

"Sačuvaćemo uspomenu na epohu kada je ovaj samuraj filma i umetnik života očarao svet", piše u čitulji.

Foto: Profimedia, Jutjub printskrin/Alain Delon

 

 

Delon je decenijama smatran najpoželjnijim i najlepšim muškarcem sveta, ostavivši do dan danas sinonim za muškarca dobrog izgleda. Bio je jedan od najslavnijih i najharizmatičnijih glumaca u istoriji, ne samo u francuskoj, već i u svetskoj kinematografiji.

Tokom karijere snimio je preko 90 različitih ostvarenja, a ovenčan je brojnim filmskim nagradam i priznanjima. Imao je fascinantan, buran ljubavni život.

Prema pisanju francuskih medijia, Delon će biti sahranjen u subotu. Francuski informativni kanali CNevs i BFMTV rekli da će se sahrana održati u 17:00 (15:00 GMT) u Douchi-Montcorbon, selu u centralnoj Francuskoj gde je Delon imao imanje okruženo visokim zidovima i gde je proveo svoje poslednje godine.

Foto: Screenshoot

 

 

Delon je rekao da ne želi nacionalni memorijalni događaj, već sahranu u blizini njegovih pasa na svom imanju u Douchiju.

Za takvo sahranjivanje na privatnom imanju potrebna je, međutim, posebna dozvola lokalnih vlasti. Nije bilo jasno da li je takvo ovlašćenje dato.

(Žena Blic)

BONUS VIDEO: