Brat srpskog košarkaša i MVP NBA lige Nikole Jokića, Strahinja optužen je nakon napada na jednog navijača na NBA utakmice. Kako tvrde, on je optužen za napad trećeg stepena, kada je udario navijača na utakmici. On se pojavio i prvi put na sudu.

Foto: Profimedia

 

Strahinja Jokić se pojavio u Okružnom sudu u Denveru, gde je započeto suđenje nakon što je udario navijača na utakmici u aprilu.

Naime, Strahinja Jokić je udario jednog od navijača tokom rasprave na meču između Denvera i Los Anđeles Lejkersa, a video je postao viralan na društvenim mrežama, nakon čega je 42-godišnjak uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica.

Ovoj tuči je prethodila rasprava, a udareni navijač prvobitno nije želeo da ide na sud, da bi uz pritisak medija i javnosti ipak odlučio da uradi isto.

Strahinja se branio kod policije rečima da on "nije uradio ništa loše", dok je Okružni sud u Denveru tražio od Strahinje da ostane dalje od žrtve u ovom slučaju. Takođe, od njega su tražili da ostavi i otiske prstiju, te da se vrati u oktobru kako bi se i sam izjasnio o optužbi.

Naime, Strahinja bi mogao da se pronađe i u dosta velikom problemu, jer mu prete ozbilje kazne.

(Telegraf.rs)