Nakon toga doneta je odluka da se na mestu na kojem se dogodila nesreća postave fizičke prepreke, kako bi se umanjio rizik od nastanka saobraćajnih nesreća.

Tim povodom oglasio se sekretarijat za saobraćaj, čije saopštenje prenosimo u celosti:

- Sekretarijat za saobraćaj je dao nalog za ugradnju fizičke prepreke tip "platforma" dužine 10 metara sa obeleženim pešačkim prelazom na platformi i ugradnju znakova za ograničenja brzine do 40 km/čas.

Takođe, predviđena je zamena znakova za označavanje pešačkog prelaza većih dimenzija na žutoj svetloodbojnoj podlozi, u cilju poboljšanja uočljivosti pešačkog prelaza, naročito u noćnim uslovima.

Napominjemo, da rizik nastanka saobraćajnih nezgoda nije moguće u potpunosti otkloniti tehničkim regulisanjem, ali zajedno sa unapređenjem znanja, promena navika, stavova i ponašanja, uz obaveznu kontrolu saobraćaja, može svesti rizik stradanja u saobraćaju na minimalan nivo - stoji u saopštenju.

Vozač automobila koji se sumnjiči da je u blizini Bogoslovije kolima udario mladića (28), koji je preminuo od zadobijenih povreda, predao se policiji.

(Kurir)

BONUS VIDEO: