Proteklih dana je stalna meta razgovora i pisanja medija zbog doping afere koja je isplivala pet meseci nakon što je imao dva pozitivna testa.

Siner je, podsetimo, bio pozitivan na klostebol tokom Indijan Velsa, a zatim i drugi put osam dana kasnije. Odmah je suspendovan, ali je ta suspenzija trajala svega nekoliko dana jer je prihvaćena njegova žalba sa, u najmanju ruku, čudnim objašnjenjem.

Sve je odlično zataškano, a cela situacija je tek u drugom delu avgusta sve je došlo do javnosti nakon što je Siner oslobođen krivice.

Međutim, tada su mnogi iz sveta tenisa krenuli da postavljaju pitanje da li je pravedno da Italijan bude "pomilovan" dok mnogi teniseri i teniserke dobijaju žestoke kazne za slične situacije.

Foto: Profimedia

 

O prvom teniseru na ATP listi se priča i pred početak US Opena, a ugledna italijanska "Gazeta delo Sport" donosi informacije o Janikovom ljubavnom životu.

Navodno, postoje indikacije da Siner i ruska teniserka Ana Kalinskaja više nisu zajedno.

Na početku teksta na sajtu pomenutog medija navodi se da ne postoji potvrda da je došlo do raskida, ali da ima tragova koji vode ka takvom zaključku.

Janik i Ana su se međusobno redovno podržavali, na velike turnire su putovali zajedno i tamo bili jedno uz drugo, a na društvenim mrežama su objavama proslavljali pobede svog partnera. Toga sada više nema.

Kako navodi "Gazeta delo Sport", "izgleda da je ruska teniserka potpuno nestala sa radara".

Foto: Tanjug/AP

 

Inače, Ana Kalinskaja ima 25 godina i veoma je uspešna teniserka. Trenutno je 15 na svetu, što je njen najbolji plasman. U karijeri je zaradila blizu 4.000.000 dolara, ali još uvek nije osvojila titulu.

U prvom kolu US Opena će igrati protiv domaće teniserke Loren Dejvis.

BONUS VIDEO:

(Kurir)