Za "Večernje novosti" oglasio se i njegov veliki prijatelj i rok saborac, Goran Šepa Gale, frontmen grupe "Kerber".

Tuga u glasu, kako drugačije, jer iza njih dvojice stoje četiri decenija druženja. Gale je još jednom skinuo kapu Bori Čorbi i istakao da je od svih rokera upravo on - najveći.

Foto: Novosti

 

- Ne znam šta da kažem u ovom trenutku. On je u rokenrolu uradio najviše od svih. Toliko je berićetan bio, neverovatan lik. Drugari smo evo 40 godina - započeo je emotivno Gale i otkrio da će "Kerber" odati počast preminulom Bori i napraviti pesmu za njega:

Foto: ATA images

 

- Od početka mog "Kerbera" smo se družili. Veliki lik, jednom smo ga opevali, sada ćemo ponovo to uraditi - zaključuje Gale za "Večernje novosti".

Podsetimo, Bora i Gale su1986. otpevali duet "Čovek od meda" na "Kerberovom" albumu "Seobe", a pesma je postala veliki hit i sluša se i danas.

Biografija Bore Đorđevića

Bora Đorđević je rođen 1. novembra 1952. godine u Čačku.  Već od ranih dana pokazuje veliku interesovanje za muziku. Tokom 1978. godine nastaje čuveni bend "Riblja čorba" koji je jako brzo privukao veliku pažnju. Ono što karakteriše grupu su provokativni tekstovi i jedinstven stil. 

Neke od najpoznatijih pesama Riblje Čorbe uključuju "Lutka sa naslovne strane", "Ostani đubre do kraja", i "Kost u grlu".

 

Svaki tekst je vrlo specifičan, može se reći tematski obrađen i vođen je ličnim emocijama legendarnog rokera. Nekoliko puta je isticao da su žena i deca imali ogroman uticaj na razvoj. 

BONUS VIDEO: