Opozicija Mars-Pluton može da izvuče na površinu sukobe, borbe za moć i duboko ukorenjene tenzije, kako na globalnom nivou, tako i u našim ličnim životima.

Ovo poravnanje označava vreme kritičnih prekretnica i značajnih prodora: međutim, energijama Marsa i Plutona je potrebno pažljivo rukovanje kako bi se izbegli destruktivni ishodi.

Foto: Profimedia

 

 

4. septembra, Mars napušta Blizance i ulazi u Raka, podsećajući nas da naše emocije i naša osetljivost mogu biti izvor snage i hrabrosti. Mars će ostati u Raku do 3. novembra i vratiti se u Raka između 6. januara 2025. i 18. aprila 2025, piše Atma.hr. 

To je zbog Marsove predstojeće retrogradnosti, koja počinje 6. decembra i završava se na 23. februar 2025.

Tranzit Marsa kroz Raka posebno je važan za osobe rođene sa pozicijama u kardinalnim znacima (Ovan, Rak, Vaga i Jarac), a posebno za one rođene sa natalnim Marsom u Raku, jer će uskoro doživeti povratak Marsa.

Pojedinci koji su lično pogođeni Marsovim tranzitom kroz Raka imaju priliku da izbliza sagledaju vezu između svojih emocija i svojih postupaka, razmisle o tome kako su privučeni da stvore uslove sigurnosti i sigurnosti u svojim životima i naprave promene koje podržavaju njihov emocionalni dobro.

Foto: Profimedia

 

 

Gde god Mars prođe, dešava se akcija: nazvan po mitološkom bogu rata, Mars je u astrologiji povezan sa našim svesnim željama, našim stilom samopotvrđivanja i načinom na koji težimo da idemo za onim što želimo. Mars vodi put, otvara nove puteve i motiviše nas da idemo napred i pratimo svoje jedinstveno putovanje.

Tradicionalno vladajući Ovnom i Škorpijom, Mars je povezan sa našim izražavanjem seksualnosti, instinktivnim porivima, našim odnosom sa besom i željama koje potiču iz našeg ega. Marsovi tranziti pokazuju gde se radnja dešava i obeležavaju promene u našim nivoima vitalnosti, kako kanališemo svoju energiju i kako smo kolektivno privučeni izražavanju besa, seksualnosti i samopotvrđivanja.

Marsov tranzit kroz Blizance, promenljivi vazdušni znak, naglasio je našu želju za promenom i raznolikošću, podstakao naše umove i intelekt i podstakao našu mentalnu aktivnost i našu fascinaciju učenjem i razumevanjem života. Ovaj tranzit nas je podsetio da budemo svesni moći našeg uma i da poštujemo činjenicu da reči bacaju čini, a misli stvaraju stvarnost.

Marsov ulazak u Raka, kardinalni vodeni znak, dolazi sa jasnim energetskim pomakom. Kako se tempo našeg uma usporava, imamo priliku da se više fokusiramo na osećanja, a manje na razmišljanje, planiranje i delovanje.

Sa Marsom u Raku, nivoi naše energije u velikoj meri zavise od naših emocionalnih stanja, nedosledni su, usko povezani sa promenama i položajima Meseca. Tokom ovog tranzita imamo priliku da produbimo svoju emocionalnu samosvest i svest o tome šta se kreće u našem unutrašnjem svetu.

Foto: Profimedia

 

 

Tradicionalno izražavanje marsovskih kvaliteta je obično izazovno dok je Mars u Raku, znaku u kojem se tradicionalno smatra da je Bog rata u padu. Dok je svrha Marsa da vodi i otvara nove puteve, Rak je u suštini privučen stvaranju uslova sigurnosti i sigurnosti. Tokom ovog tranzita, stvaranje sigurnosti, bliskosti i sigurnosti postaje glavna motivacija i pokretač naših akcija, a mi to činimo na indirektan i oprezan način, bez preuzimanja nepotrebnih rizika.

Sa Marsom ovde, želimo da testiramo vodu pre nego što uskočimo i skloniji smo riziku nego inače. Iz tog razloga, nekima od nas je veći izazov da započnu nove poduhvate, slede svoje želje i samopouzdano preduzimaju akcije. Ipak, Rak je kardinalni znak i prirodno sadrži impuls da započnemo nešto novo: međutim, impuls koji nas podstiče na akciju je emocionalan.

Emocije motivišu naše postupke dok je Mars u Raku, što je nešto što možemo iskoristiti u svoju korist, ali i nešto čega treba da budemo svesni, zbog same prirode emocija.

Mars u Raku: Emocije kao izvor snage

Mars je povezan sa načinom na koji se potvrđujemo i izražavamo bes i agresiju: zbog prirode Raka, postoji povećana tendencija da se to čini na pasivno-agresivan način kada je Mars ovde. Pošto je direktna konfrontacija neprijatna, pa čak i zastrašujuća, možemo izabrati da izrazimo svoje potrebe i indirektno izrazimo svoj bes ili nelagodu.

Ovo je moćno vreme da se obrati pažnja na svaku sklonost da budete pasivno-agresivni, ogorčeni i dozvolite da se gnev zagnoji i nagomila.

Kada je Mars u Raku, imamo priliku da posmatramo kako naše emocije, posebno one koje potiskujemo, utiču na naše odluke i ponašanje. Ovaj tranzit je prilika da postanemo svesni kako naša prošla iskustva i dalje utiču na nas, na emotivnom nivou, u našoj sadašnjosti. Vreme je da prepoznamo gde se možda zadržavamo zbog straha, nesigurnosti ili nerešenih problema iz prošlosti.

Foto: Profimedia

 

 

Marsovo putovanje kroz Raka je moćno vreme da se suočimo i procesuiramo preostale emocije iz prošlosti, izvodeći ih na površinu kako bismo bolje razumeli njihov uticaj na naše akcije i motivacije.

Konačno, Marsov tranzit kroz Raka nas podseća da naše emocije i naša osetljivost mogu biti izvor snage i hrabrosti: mogu da vode naše akcije na način koji neguje i naše i tuđe emocionalno blagostanje i stvara veću samosvest. i dublju intimnost.

(Glossy)

BONUS VIDEO: