Ona sada počiva u porodičnoj grobnici s roditeljima - u narodu omiljeni sveštenik Marinko i supruga mu Mileva.

Sahrani su prisustvovali samo najbliži, kako je i bila njena želja. U Vršac je stigla i Vesna da Vinča, koja je govorila o prijateljici

- Veliko ostrvo radosti putuje danas na nebo. Ne treba mnogo tugovati, jer je Rada ispunila sve svoje želje u životu. Živela je dugo, radosno i srećno. Znala je kako treba da živi i voli. Osmeh je bio njen karakter i izbor. Znala je mnoge tajne. S njom ćemo tek sada razgovarati i tumačiti njen način života. Bila je veliki mudrac i filozof, a niko nije primetio koliko je imala stila. Uvek je bila svedena. Nosila je crno ili belo. Bila je i veliki humanitarac. Činila je mnoga dobra dela. Vršac je dobio na nebu još jednom velikana - rekla je Vesna Jugović.

Foto: V. Danilov

 

Od Rade su došli da se oproste reditelji Ivana Vujić i LJubiša Ristić, glumci Vjera Mujović, Ivan Bosiljčić i Dragana Bjelogrlić.

Glumica Rada Đuričin preminula je 4. septembra u Beogradu u 91. godini.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

Rođena 1934. u Vršcu, u kojem je završila osnovnu školu i gimnaziju, studije glume upisala je 1954. godine na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, u klasi profesora Josipa Kulundžića. Bila je u klasi sa Radmilom Andrić, Nikolom Simićem, Ružicom Sokić, Batom Živojinovićem, LJiljanom Marković… Glumu je diplomirala 1958, a sledeće godine i jugoslovensku književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Tokom svoje duge karijere igrala je i u predstavama Narodnog pozorišta u Beogradu, Ateljea 212, Zvezdara teatra, KPGT, Bitef teatra, Malog pozorišta "Duško Radović", Narodnog pozorišta u Nišu i Užicu, Madlenijanuma i drugih, manjih i nezavisnih pozornica. Pojavila se u 30 filmova i pedesetak TV serija.

(Kurir)

BONUS VIDEO: