Srpski glumac Sergej Trifunović je priveden juče na prelazu Bajakovo nakon što je pokušao da uđe u Hrvatsku, potvrdila je splitska policija.

On se već danas našao pred splitskim sudom gde je dobio kaznu (više o tome pročitajte na OVOM linku), a tamošnja policija se pre toga oglasila i objasnila razloge za privođenje.

Foto: ATA images

 

 

Kako tvrde, Trifunovića su priveli jer "ima zabranu ulaska u zemlje EU nakon incidenta u septembru prošle godine kad je vređao hrvatske policajce u Splitu o kojima je napisao kako se nada da će si sašiti lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve, te im je vređao majke".

Foto: N. Skenderija, Profimedia, ATA images

 

 

- Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je muškarac ostvario obeležja prekršaja iz čl. 5 i 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega je doveden u službene prostorije. U objavi na društvenoj mreži 10. septembra 2023.godine muškarac je objavio tekst neprimerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike, navodeći da su splitski policajci iznudili preko hiljafu evra navodeći: "Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke na koje se ovom prilikom po….  po članovima 5, 17 i 36 biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi", nastavljajući: "Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu poternicu." Nakon sprovedenog postupka, protiv njega će biti nadležnom opštinskom prekršajnom sudu podnesen optužni predlog - objavila je splitska policija.

BONUS VIDEO: