On je ovu izjavu dao u sredu, nekoliko sati nakon što je Foks njuz pozvao dvoje kandidata na izborima za predsednika, koji se održavaju 5. novembra, da učestvuju u mogućoj drugoj debati 24. ili 27. oktobra, prenosi Rojters.

Tramp je u poruci na društvenoj mreži naveo da je "sada veoma kasno da se vodi debata" i da "nema o čemu da se raspravlja". On i Haris su prvi put debatovali 10. septembra. Tramp je ranije odbio poziv CNN-a za debatu 23. oktobra, koju je Haris prihvatila.

- Kamala je juče jasno rekla da ne bi učinila ništa drugačije od DŽoa Bajdena, tako da nemamo o čemu da raspravljamo - dodao je Tramp.

Foto: Profimedia

 

Haris je ranije izazvala Trampa na debatu na CNN-u 23. oktobra, ali je bivši predsednik odbio. Tramp je takođe rekao da je Haris, koja je postala demokratska kandidatkinja nakon što je predsednik DŽo Bajden okončao svoju kandidaturu za reizbor nakon svoje katastrofalne debate s Trampom, odustao od prethodne debate koju je ponudio Foks, iako Harisova kampanja nije javno prihvatila predlog. Kandidati su pristali na debatu na ABC News-u 10. septembra, a potpredsednički kandidati republikanac J. D. Vens i demokrata Tim Volc održali su debatu 1. oktobra. Potpredsednica je, posle pozitivnih kritika da je nadmašila Trampa u njihovom susretu, izrazila interesovanje za drugu debatu, ali planovi nikada nisu ostvareni.

BONUS VIDEO: