Preminuo je u 38. godini, potvrdila je njegova porodica. Tragičan događaj se odigrao na Ibici, 12. oktobra, kada je nakon nesreće doživeo komplikacije usled povrede glave.

"S neizmernom tugom objavljujemo da je DŽek Revil, kojeg mnogi znaju kao DŽekmastera, preminuo u subotu ujutro na Ibici. Naša srca su slomljena ovim gubitkom, i molimo za privatnost dok prolazimo kroz ove teške trenutke", poručili su članovi njegove porodice, Kejt, Šon i DŽoni.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jack Revill (@jackmaster)

Revil, rođen u Glazgovu, bio je ključna figura na svetskoj elektronskoj sceni. Svoju karijeru započeo je u prodavnici ploča Rubadub, da bi kasnije postao suosnivač izdavačke kuće Numbers. NJegov uticaj na muzičku scenu bio je ogroman, a nedavno je izdao singl pod nazivom "Nitro". U jednom od svojih poslednjih intervjua za magazin Electronic Groove, DŽek je govorio o promenama koje primećuje na klupskoj sceni, ističući da telefoni i manjak energije na plesnim podijumima oduzimaju čar muzici.

"Iako sam beskrajno zahvalan svojim obožavaocima, muzika za mene uvek predstavlja ples i emociju, a to je sada često izgubljeno"-  rekao je tada.

Na vest o njegovoj smrti, brojne kolege i prijatelji su izrazili saučešće. Duo Disclosure objavio je na društvenim mrežama: „Ovo je nezamislivo. Hvala ti, DŽek, za sve divne trenutke i inspiraciju. Nedostajaćeš nam neizmerno."

(Srbija danas) 

BONUS VIDEO: