Bora Đorđević preminuo je 4. septembra u bolnici u LJubljani, posle duge i teške bolesti.

Sahranjen je nekoliko dana kasnije u njegovom rodnom Čačku.

Tokom višedecenijske bogate karijere ostavio je neizbrisiv trag ne samo kao muzičar, već i kao pesnik, čije reči će se još dugo pamtiti i citirati.

Nepunih mesec dana od Borinog odlaska, poštovaoci njegovog lika i dela počeli su da pripremaju tematske programe, njemu u čast. Između ostalog, napravljen je i film "Riblja čorba - Pesme bez kojih se ne može", koji je trebalo da bude prikazan na festivalu "Dok'n'Ritam".

Foto: I. Marinković

 

 

Međutim, premijera je otkazana u poslednji čas, a organizatori su naveli da je do toga došlo zbog činjenice da se Dubravka, udovica Bore Đorđevića, protivi projekciji.

Nova prilika da se prisetimo svega što je Bora Đorđević tokom života uradio i ostavio iza sebe biće 2. novembra, za kada je zakazan koncert "Bori u čast".

Bend sastavljen od renomiranih muzičara, zajedno sa brojnim gostima iz sveta muzike, glume, alternativne i rep scene, tokom tri sata svirke izvešće neke od najpoznatijih pesama Bore Čorbe.

U okviru programa biće organizovano potpisivanje peticije za postavljanje spomenika Bori Đorđeviću na Tašmajdanu, kultnom beogradskom parku koji je opevao u čuvenoj pesmi "Dobro jutro".

Novac prikupljen od prodaje ulaznica za koncert biće namenjen upravo za tu svrhu.

(Hello)

BONUS VIDEO: