U fabrici "TAI" na području Ankare došlo je do teroristički napada, potvrdio je Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja. Kako prenosi turski portal "Sozcu", iz fabrike je odjeknulo nekoliko eksplozija, a do sada su u napadu stradale tri osobe, dok je 14 povređeno.

Ministar unutrašnjih poslova saopštio je da su dvojica terorista neutralisana, prenosi portal Sozcu. Kako se saznaje, povređene osobe se nalaze u teškom stanju i helikopterom su prebačeni u bolnicu. 

"Dvojica terorista su neutralisani u terorističkom napadu na objekte 'Turkish Aerospace Industries Inc.' (TAI). Nažalost, imamo tri stradala lica i 14 povređenih u napadu. Neka se Bog smiluje našim žrtvama i želim brz oporavak našim ranjenicima. Ovo je odvratno. Osuđujem novaj užasan napad", izjavio je Jerlikaja.

Teroristi drže taoce

Kako prenose turski mediji, specijalci se nalaze na licu mesta, a još uvek nije poznat tačan broj terorista. 

Prema nezvaničnim informacijama, teroristi su uzeli taoce. Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije ljudi koje su teroristi navodno uzeli za taoce. Autentičnost fotografije još uvek nije potvrđena.

Snimci naoružanih napadača

Društvenim mrežama kruže snimci naoružanih napadača. Još uvek nema zvaničnih informacija koliko terorista se nalazi u fabrici.

Međutim, prema rečima očevidaca, napad je izvršila teroristička grupa od tri osobe.

"Na ulazu je bačena bomba. Izbio je sukob. Taoci se nalaze u skloništu u zadnjem delu fabrike", rekao je jedan od očevidaca za TV Soczu.

BONUS VIDEO: