Jedan detalj ispred Cecine vile na Dedinju privukao je pažnju medija posle skoro trideset godina. Reč je o džipu sa kojim je Željko Ražnatović Arkan išao po Cecu u njeno rodno mesto, sada već davne 1995. godine, i nakon 23 godine, i dalje stoji parkiran ispred njihove luksuzne vile na Dedinju.

Reč je o tome da je blindirani automobil i dalje predmet ostavinske rasprave, nije odlučeno kome će da pripadne i ko će da ga proda. Ovo je bilo omiljeno vozilo velikog biznismena i vođe paravojnih formacija. Sa njim je izveo Cecu iz porodičnog doma u Žitorađu davne 1995. godine. 

Foto: D. Milovanović

 

- Željko, iako više od dve decenije nije sa nama, večiti je izvor fascinacije. I dan-danas se o njemu priča i postoje sučeljena mišljenja o njegovom životu pre smrti, ali i sada ima stvari o kojima se polemiše. Odmah preko puta kuće nalazi se parking na kojem je ovo vozilo. Tu je dovezeno nakon što je policija obavila detaljan pregled davne 2000. godine, kada je ubijen u hotelu na Novom Beogradu. Od tada se vozilo nije pomerilo. Mogu vam reći da je on uživao da se vozi u njemu. DŽip je blindiran, a kao što vidite, obično staklo je popucalo od stajanja, mada ga je možda neko i namerno razbio. Tu je blizu stadion Crvene zvezde, ima mnogo navijača, pa ko zna - pričao je prijatelj porodice Ražnatović za domaće medije.

Do današnjeg dana nepoznato je šta se dogodilo sa bogatstvom Željka Ražnatovića. Kada je okončan njegov život, otvoren je testament koji je pisao pred prisustvom dva prijatelja u kom je deci koju je dobio sa četiri žene ostavio nekretnine. Postupak ostavinske rasprave koji je pokrenut do dan dans nije okončan. Ostavinskom raspravom su obuhvaćene, osim lične imovine, i akcije jednog velikog građevinskog preduzeća, o čemu su mediji već pisali. Da se na imovinu iz ostavinske rasprave još uvek čeka, na ročištu 2018. godine potvrdila je i Ražnatovićeva udovica Svetlana.

- Ostavinska rasprava još traje, nije završena ni posle više od 12 godina - rekla je tada pevačica.

Ovaj automobil nije jedini koji se našao u svatovskoj koloni. Među automobilima je bio i čuveni "jaguar". Reč je o posebnom modelu ove limuzine "mažestik", kojih u produženoj verziji ima svega 121 širom sveta.

Foto: D. Milovanović

 

(Alo)

BONUS VIDEO: