- Deca su nevina, imaju svedoke, nema nikakvih dokaza protiv njih, ne znam više zašto leže tamo i cela porodica pati. Svi pate i deca i svi. Za supruga, pravda neka pobedi i istina nek izađe na videlo - rekla je Suzana za "Novosti".

Ona je rekla da je njenim sinovima teško, i da stalno pitaju kako su im deca.

- Nadamo se već tri meseca da će da im ukinu pritvor. Meni su inspektori rekli da će odmah da ih puste, jer deca nisu umešana ničim u zločin. Ovaj mlađi je bio u bazi 21 dan, a stariji je radio te noći, i ima svedoke. Deca su stvarno dobra - rekla je Suzana.

Foto: J. Ćosin/Fejsbuk/Goran Dzonic

 

Advokat braće DŽonić Filip Domazet je rekao da je tek danas primio obaveštenje o produženju pritvora, i da se sprema da uloži žalbu.

- Smatram da ovaj treći mesec produženja pritvora ničim nije opravdan. Razlozi su ponovo isti, uznemirenje javnosti koje im se stavlja na teret, samtram da to apsolutno ne može biti razlog u konkretnom slučaju. Ušli smo u treći mesec pritvora bez ikakvih dokaza, ovo je previše i preteško za porodicu, idu praznici i deca su uznemirena. Ovo više nema smisla - kratko je rekao Domazet, i dodao da ne očekuje nikakvu promenu u daljem toku istrage, kao i da nevinost njegovih klijenata neće biti upitna u istražnom postupku.

Foto: J. Ćosin/Fejsbuk/Goran Dzonic

 

Podsećamo, Viši sud u Nišu produžio je pre tri dana pritvor za još 30 dana Goranu DŽoniću, njegovim sinovima Milanu i Stefanu DŽoniću, kao i braći Aleksandru i Kostadinu Miloševiću, koje je prvoosumnjičeni za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i ćerke Lidije označio kao inspiratore i neposredne izvršioce zločina.

Đokići su nestali 26. septembra, a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac. Desetak kilometara dalje otkriveno je i njihovo zapaljeno vozilo "folksvagen pasat". Nakon hapšenja osumnjičenih otpočeta je opsežna istraga tokom koje je do sada saslušan čak 21 svedok.

(Novosti onlajn)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".