Cene rastu već godinama, a inicijalna kapisla za sve bio je veliki priliv stanovništva 1999. godine. Ipak, nagli skok beleži se poslednje dve godine, prenosi Mondo.

- Cene su porasle u odnosu na period od pre dve godine, za nekih 20 do 30 posto. Kad u pitanju kupoprodaja, ni kupci, ni prodavci neće pogrešiti ukoliko uđu u takav posao, jer nekretnine koje su kupljene pre pet godina sada vrede za trećinu više, kaže za Televiziju Prva agent za nekretnine Dragica Lukić.

Foto: Goran Šljivić

 

 

Kako navodi načelnik Odeljenja za urbanizam grada Kraljeva, Zvonko Kovačević, na godišnjem nivou u proseku se izdaje pet-šest građevinskih dozvola za izgradnju objekata.

- NJihova prosečna površina se kreće od dve do dve i po hiljade kvadrata. I ove godine je nastavljen taj trend, rekao je on.

Predstavnici građevinskog sektora pravdaju skok cena kvadrata skokom cena građevinskog materijala, ali i manjkom radne snage. Naime, kako izveštava pomenuta televizija, na kraljevačkim gradilištima u velikom broju prisutni su radnici iz Turske.

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".