NERVIRAO HRVATE: Orban govorio o "mađarskim" županijama

Izvor: Nportal 12.05.2022 11:09

Povratak na vest

Vaš komentar

Top komentari

Goran

12.05.2022 12:19

Pa hrvati su za vreme ovog bratoubilačkog rata kad su terali Srbe pjevali mađarskom hedervariju i kako je on njihov. Dalmaciju je dobio srpski kralj a ne hrvati. Drugo je što smo mi bili budale i mislili da smo braća i da je to sve ‘naše’ a u stvari nije. I sad poslije svega mađari imaju više prava na tu teritoriju nego nova nacija koja postoji od kad je srpski kralj oslobodio malu grupu ljudi da bi oni nasilno prekrstili Srbe da ih ima više. I mađari imaju više prava nego ta nova nacija na tu teritoriju koja i jeste bila njihova.

+18 -3

2 Odgovora

Vera

12.05.2022 13:50

Milanović je opet sve lepo rekao, Orban se samo bori za svoju zemlju i ne treba ovo shvatiti ko pretenziju na hrv. teritoriju. Oni su svi u Austrougatskoj, ko ujedinjeni katolici, bili u personalnoj uniji, svako sa svojim granicama i jezikom i saborom. Orban, samo može da žali šta još nije tako, a ne da bi otimao išta hrvatsko, a i da hoće više ne može. Orban na početku migrantske krize u EU Parlamentu kaže: "Hrvatska i Mađarska i Poljska su kroz istoriju bile zid i bedem odbrane hrišćanske Evrope, sada to opet moraju biti".

+3 -0

0 Odgovora

Eto

12.05.2022 14:52

Mađarski istoričari sami ponizili Orbana, oko "otetog mora', nikad nije bilo mađarsko u zajedničkoj i katoličkoj, personalnoj uniji, gde je svako imao svoje.

+2 -2

0 Odgovora

Inače

12.05.2022 12:20

Gradi se novi duplo veći LNG terminal na Krku, na kojem će se priključit i Slovenija i Bosna i Mađarska. Papin poslanik kaže Hrvatima da budu strpljivi i da će kanonizacija Stepince biti kad za to dođe vreme! Ukrajina konfiskuje svu rusku imovinu, a Savo Strbac reče da je Hrvatska konfiskovala 3,4 mlrd. E srpske imovine, a nije rekao da je ratna šteta oko 40 mlrd. E. Orban traži, za embargo, obećanje EU i HR da će se izgradit naftovod od Rijeke i hrvatskih luka za Mađarsku, ko šta je izgrađen gasovod sa LNG terminala na Krku, zato diže tenzije!

+4 -3

1 Odgovor

Rasa

12.05.2022 19:25

Da bi dobili ratnu odstetu morate dokazati da je Srbija ucestvovala u ratu,a dokaz postoji da nije. A oteta imovina ima gruntovne liste,tapije cije je.

+1 -1

0 Odgovora

Lepa tuđa

12.05.2022 12:21

Slovenci i Česi i Slovaci i Poljaci i Hrvati i Mađari i Austrijanci, sve samo katolik do katolika, nepokoreni od Osmanlija koji pokoriše sve pravoslavno na jugu Evrope...onda ko je tu kome bio rob i konjušar? Ceo svet gleda Putina kako otima celu ukrajinsku obalu i more, a šta da ne gleda i Orbana kako otima bar jedan izlaz na more, neće valjda i on sve? Barem četnici nesme da pisnu, da je to vekovno srpsko more, zato jer im povampireni Branitelji maestralno zatvoriše usta 95g? Ni da pisnu, a letuju u Grčkoj ili čak u šiptarskoj Albaniji? Hrvatska postaje strateški i glavni energetski igrač u ovom delu Evrope. Zbog napadanog LNG terminala na Krku i transporta nafte u JANAF... a komšije samo mogu da pokazuju svoje komplekse manje vrednosti, pored te toliko Lepe njihove.

+2 -11

0 Odgovora

Slaven

12.05.2022 12:22

Nema ništa gore od toga, nego kad se braća pokolju oko zemlje! Ukrajina ima Yarun, a dron pao na Zagrebački Jarun. Hrvatska ima još i Kijevo, Majdan, Žitomir, Lavov...17 istih imena. Ukrajinci su Bjeli Hrvati, imate uikrajinsko selo Stilsko i u njemu špilje sa šahovnicom Bjelih Horvata, iz vremena najveće države u Evropi koja se zvala Velikaya Horvatiya. A i Česi, Slovaci i Poljaci imaju legendu o Čehu i Lehu i Mehu, a koja im govori da su nastali od Hrvata iz Hrvatske... Svi Slaveni su Hrvati, a od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i zločinci Rusi.

+2 -13

1 Odgovor

Pedja

12.05.2022 17:00

I sta je bilo kad si se probudio, madjari opet uzeli more od svojih podguznih muva.

+2 -1

0 Odgovora

Horvat

12.05.2022 12:24

Znate da je pravo ime hrvatske himne, "Horvatska domovina"? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Ali, kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g... Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Akav, Horvat Galil, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Yatir, Horvat Berachot, Mesad Horvat Bor, Horvat Katsrah, Horvat Midras... internet stvarno treba zabranit?

+3 -12

0 Odgovora

Luka

12.05.2022 16:36

Kad bi svatko doša po svoje od Hrvatske bi Hrvatima ostalo samo Zagreb sa okolicom.Mudimurje Mađarskoj,Istra I dio Dalmaciji Talijanimma,Krajina i dio Dalmacije Srbiji itd

+11 -2

1 Odgovor

Vera

12.05.2022 19:02

A kad bi Hrvati vratili svoje, to bi ti bila NDH ili one granice Kraljevine Hrvatske iz 928g sa celom Srbijom?

+2 -2

0 Odgovora

komandant 1001

13.05.2022 01:16

Ovi komentatori koji vide Hrvate kao Slavjane i kao najrašireniji narod, malo su omanuli. Zašto? Zato što od najstarijih istoričara, počam od Plinijusa Secundusa iz godine 27 poslče Hrista u svom delu. "Historia Naturalis" nigde ne spominje neke "Horvate", nego vidi Srbe po Sarmatiji (danas Rusiji) Pomoraniji, sve do Balkana. Isto to navode u svojim delima gde nazvaju Srbe kao "Soarbe" Surbe" koji stanuju uz reku Labu, Dona a u IV veku vide ih na Balkanu.....a to o nekom Lehu-Čehu....su priče kao "Ivica i marica"

+1 -0

0 Odgovora

Povratak na vest