Ovo svi držimo u gepeku, a mora biti PRI RUCI

Izvor: Nportal 14.11.2022 12:15

Povratak na vest

Vaš komentar

Top komentari

Gluposti

14.11.2022 19:47

Prva pomoć je nepotrebna, jer ne smemo dirati povređene dok ne dođe sanitet. Drugo, pp aparat može da ugasi cigaretu, za običan putnički auto treba 2 velika, a ako je vozilo na gas, velike su šanse od explozije. Bespotrebne gluposti za uzimanje para. Takođe, vozaču su ruke na volanu a noge na pedalama, tako da njima pojas samo smeta, plus što zakon nigde ne objašnjava kako i koga ja ugrožavam ako ne vežem sebe. Pitam policajce i sudije, kažu pa indirektno. Pa tako indirektno su onda i oni kriminalci.

+15 -15

0 Odgovora

Dragan

14.11.2022 20:30

@Gluposti 1. ukoliko je nekome ugrožen život da ne možeš dočekati sanitet, u obavezi si da joj spasiš život! Zato ima paket prve pomoći, da ne bi svojom prljavom majicom zatvarao ranu. 2. eksplozija, nema slovo x u srpskom jeziku 3. PP aparat nije obavezan za putnički auto 4. ne moj se vezati i zaleti se 60km/h u neki auto (najbolje sa otpada da ne bi plaćao otštetu), pa se javi kada izađeš iz bolnice i kada budeš mogao pomerati ruke. Zemlja NIJE ravna ploča, nije sve do zarade. Državi ima bezbroj jednostavnijih načina da puni budžet i mnogi su neverovatno jednostavni i gorovo nevidljivi. Radim u Ugrnetnom centru u Beogradu, ne želiš ovde da završiš zato što imaš porgrešno viđenje o vezivanju pojasa. Ako ovo shvariš ozbiljno, onda sam ti život sačuvao!

+30 -3

2 Odgovora

nisam roberto

15.11.2022 00:38

Pa jedan policijski inspektor u penziji koji je celu svoju karijeru izlazio na uvidjaje kaze da pojas polovini pomogne a druga polovina zbog pojasa strada, prilikom prevrtanja ili pozara.

+2 -1

0 Odgovora

Zoran

15.11.2022 01:30

A ti kao znas kako nekom da spasis zivot? Za spasavanje zivota se ide bar u visu medicinsku.

+2 -4

0 Odgovora

nisam roberto

15.11.2022 00:43

Samo vi zaustavljajte sirotinju i trazite takve gluposti dok jurise sto ubijaju i ginu ne ucite ponasanju. Povraca mi se od nekulture u saobracaju pa obicno voizim obilaznim putevina i ulicama, sporije je ali je manje losih vozaca.

+5 -0

0 Odgovora

Zoran

15.11.2022 01:28

Vama u Srbiji treba jos jedan gepek. :) Ne treba nista ovde u Americi.

+0 -4

0 Odgovora

Grizli

15.11.2022 08:32

Umesto onog spomenika u BG, kod gl. žel. st, na početku Nemanjine i one fešte, mogli ste da zakrpite udarne rupe na nekim deonicama, da popravite neke sanitarne čvorove u vrtićima i školama. kad smo kod sanitarija, predsednik je obećao da će obići sve sanitarne čvorove, dali su dovedeni u ispravne i higijenske uslove. Dalje, zašto poskupljuje porez na imovinu, kao i struja? jer je to poskupelaa voda, koja teče i pokreće hidro elektrane' da ne pričamo, koju korist ima država i narod od svečane večere, otganizovano od predsednika za ambasadore arapskih i afričkih zemalja? Dali je ovo Azimut?

+0 -2

0 Odgovora

Na tehničkom pregledu

15.11.2022 08:54

Su tražili da gepek bude prazan, samo su tražili ispravnost kočnica, svetlosnu signalizaciju, rezervni točak, trougao i reflkektujući prsluk. Koja sajla za vuču, kad je zabranjeno šlepanje, jer šlep službe su umrežene .Sav rezervni alat, osim dizalice i ključa za demontažu i montažu točkova sam morao da izvadim,pumpu za gume, čak i rezervne osigurače!Ko će normalan da krene na put, bez nekih osnovnih rezervnih alata i delova, npr. metlica za brisače, kočione tečnosti, rezervnog Antifriza,tečnosti za vetrobransko staklo??? Evo, u udesu na putu ZR-Melenci , nije pomogao ni pojas ni Air Bag! Moj drug početkom 80-ih je izgoreo, jer prilikom tumbanja mu se zgnječio mehanizam za pojas i nije se mogao osloboditi iz vozila. Obavezno pored sedišta ili zakačeno za ručku menjača u futroli držite skalpel,makaze ili nešto oštro, da se oslobodite "sigurnosnog" pojasa!!!

+5 -0

0 Odgovora

Povratak na vest