ŠTA ZNAČI HRISTOS? Poreklo imena Isusa Nazarećanina

Izvor: Nportal 06.01.2023 18:18

Povratak na vest

Vaš komentar

Top komentari

iz glave

10.01.2023 07:01

Исус је Радомир из Метеора, а кршћанин је христос, као и увек упрошћавањем српских добијају се стране

+0 -8

0 Odgovora

NIKO99

10.01.2023 13:59

Pogrešno. Hrist je pogrešni izgovorena riječ KRIST. U stvari tu se nalazi nekoliko riječi. K RAAI SAAT. Ova riječ označava "Eklipsu", pomračenje sunca. Mjesec i Sunce se nalaze u konjukciji i dolazi do privremenog mraka koji se u religijskim mitovima smatra krajem jedne ere i početkom nove ere. U trenucima Eklipse u drevna vremena obično su se dešavali jaki i kataklizmični zemljotresi jer je tada Mjesec bio bliži zemlji nego danas. Trenutak pomračenja se uzimao kod svih stari civilizacija kao momenat kada se vrše najvažnija žrtvovanja a kako bi se odobrovoljile sile nebeske i sile podzemlja. K RAAI SAAT (KRIST) je simbolično prikazan dvostrukim krugom i vertikalnom i horizontalnom linijom. Krai i novi početak, odnosno početak i kraj. Prolaznost života i besmrtnost duše.

+0 -8

1 Odgovor

Profesor

10.01.2023 23:52

Ne lupaj gluposti. Nije Krist...to ne znači ništa. Katolici su Hristos prebacili u Krist. Uvek grčko H prebacuju u K. Npr. Hiropraktičar u kiropraktičar ili hiromantija. Na grčkom je hiros ruka a kiros ništa ne snači. Tako i Hristos znači Mesija pomazanik Krist ne znači ništa. Na jevrejskom je Mešijah. Meši je pomazanje Jav(ve) od Boga znači pomazan. Nikakve eklipse i ostale gluposti.

+7 -2

1 Odgovor

NIKO99

14.01.2023 18:49

Dobro Profesore, nego K znači ispruženi dlan ruke. U ovom slučaju označava osobu koja se sprema za najvažniju žrtvu. Ljudsku žrtvu nebu i podzemlju u trenutku promjene vremana. Isus je pomazanik jer se takve žrtve pripremaju pomazanjem mirisnim uljima. Odje se priča o prinošenju ljudske žrtve.

+1 -3

0 Odgovora

Povratak na vest