TAD JE UBIJEN: Što kralj Aleksandar UTORKOM ništa nije radio

Izvor: Nportal 11.06.2023 11:39

Povratak na vest

Vaš komentar

Top komentari

Kole

11.06.2023 12:51

Njegovo rođenje, najcrnji dan Srbije!

+19 -26

0 Odgovora

Ene Sad

11.06.2023 13:02

Na srcu mu bila kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, nazvana Ju.... a ne Srbija!!! Crtao mape i poklanjao srpske teritorije da bi zadovoljio Hrvate.... Masoni mu bili najbliži.... Srušio važne spomenike i utvrde da bi Meštrović zidao šta je hteo, poklonio Dubrovnik.... Neću dalje... Mnogo je!!!

+43 -13

0 Odgovora

Lala

11.06.2023 13:12

Zbog ovog samozvanog kralja, sve naše komšije mrze Srbe i na svakom koraku sputavaju državu Srbvije. Zašto? Zato što nije poslušao Mihajla Pupina, koji je bio jako uticajan kod Američkom predsednika, da po završetku Velikog rata, Srija koja je bila na strani pobednika, stvori Kraljevinu Srbiju, i još bolje dvojnu monarhiku Srbiju i Crnu Goru. Proterao je svog dedu, na čijem dvoru je odrastao. Umesto da Austrougarskim konjušarima, Hrvatima i Slovencima pusti da kao Madjarska, Čehoslovačka stvore svoje države. Ne!!! On je hteo Jugoslaviju, koja ga je na graju koštala glave.

+45 -9

1 Odgovor

Nekotamo

11.06.2023 13:34

I njega I nas..

+23 -2

0 Odgovora

Lana

11.06.2023 13:57

Za vreme ratova on je bio neustrasivi borac, veliki junak. Njegova umna ili bolje reci bezumna greska je bila stvaranje jugoslavije. Ubili su ga oni koji su bili protiv i Srbije i jugoslavije. Jugoslavija je bila grobnica Srbije iz koje Srbija ne moze vise da Vaskrsne. Nama jugoslavija nikada nije trebala, svi drugi su od nje imali koristi, samo Srbi nisu. Istorija je dokaz.

+34 -9

0 Odgovora

Dejan

11.06.2023 14:02

Nije to bila njegova politika kao sto nije ni sada vuciceva nego ovih sto se zovu silni a tu politiku malo ko zna i po,naje a onaj ko se javi i kaze istinu nema ga vise

+17 -5

0 Odgovora

Rale

11.06.2023 18:45

Aleksandar ujedinitelj stvorio je Jugoslaviju da bi većina Srba u regionu živjela u jednoj državi. Sa svim prednostima i manama u kontekstu onog vremena.

+9 -18

0 Odgovora

Nakitimiyashi

11.06.2023 19:14

E neka ...

+6 -7

0 Odgovora

Vladimir

12.06.2023 01:03

Platio "glavom" jer je napravio najveći zločin prema državi Srbiji, na šta ga je UPOZORAVAO i general Mišić - nije vredelo! I MANITE se "Titova Jugoslavija" što je NETAČNO, jer Aleksandar je kriv što je "oprostio" Austrougarskoj /agresoru/ i pripojio anektirane /austrijske/ teritorije gde je bilo i srba!? Da to nije uradio NIKADA Josip Broz ne bi bio Predsednik Jugoslavije, a to znači da je uzročnik "sukoba" Srba i Hrvata baš A. Karadjordjević, koji je doveo do zločina srpskog naroda /II. svetski rat/ - Jasenovac, Gradiška, Kraške jame i ostala stratišta! To se ne spominje u novonastalim analizama!?! A što se tiče Titove Jugoslavije, to je NAJSREĆNIJI period istog naroda u pomenutoj državi, jer je tako želeo, najbezbedniji i najsredjeniji bez IZMIŠLJENE diktature! LAŽ! Bilo je pojedinačnih "grešaka" /što je i normalno/ ali NEUPOREDIVO manjeg značaja u odnosu na SPAŠAVANJE "nacista" za put u Ameriku! Uostalom POGLEDAJTE ispraćaj Tita 1980. godine i ko sve nije došao da mu izrazi POŠTOVANJE! Vi koji pišete o tim vremenima trebalo bi da vam je ČAST ako i malo poznajete istoriju! I budite ubedjeni NEĆETE je promenuti - jedini ANTIFAŠISTIČKI pokret su bili PARTIZANI na čelu sa Titom i KP Jugoslavije!

+8 -15

1 Odgovor

Lana

12.06.2023 19:47

Nemoj Vladimire da budalasas. Partizani su produkt "duboke drzave" koja je bila, i bice, zakleti neprijatelj Srpskog naroda. Tita su postavili Englezi, raspitaj se malo ako neznas. Tako su blesavi i zavedeni srbi ubili Srbina Drazu Mihajlovica koji je odmah ustao protiv nacista i poveo gerilsku borbu protiv Hitlera koji je bio clan "duboke drzave" u organizaciji "rozen krajcers". Draza nije pristao na kapitulaciju. Englezi su dosli kod njega i spijunirali ga dok ga nisu izdali i pruzili svoju pomoc titu koji je bio clan njihove "duboke drzave". Tito je pobio Srba vise nego sto su Nemci pobili. Tito je u Prvom svetskom ratu ubijao Srbe u Macvi i drugim krajevima Srbije. Tito je unistio onu partizansku Vojvodjansku diviziju 12,000 Srba, saljuci je na hrvatske bunkere u Posavinu (izmedju Shamca i Broda). Tito je poslao Sumadisku decu na Sremski front, gde je nastradalo preko 30,000 srpske dece. Koliko je Srba on poslao na Goli Otok i druge kazamate? Broja im se nezna. Srbija je zivela u strahu da se ne zameri titu. Komunisti su samo mogli dobiti posao i oni su ziveli u "blagostanju" i verovali ispranim mozgom da su oni "antifasisti". Pravi antifasisti su bili Rusi, tito je bio protiv Rusa kao sto su to Englezi i danas.

+10 -2

0 Odgovora

Povratak na vest