ČUDNO: Led na Antarktiku nikada nije bio takav u istoriji

Izvor: Tanjug 06.07.2023 15:16

Povratak na vest

Vaš komentar

Top komentari

Goran

06.07.2023 18:17

Ja znam sta se desava,propast,ljudi cine zla i propast ce se desiti

+33 -9

0 Odgovora

Karlo Veliki

06.07.2023 18:24

Tokom skolovanja, a posebno na visokim skolama, kada se pomenu TEKTONSKE PROMENE, ne daje se objasnjenje kako se one desavaju, i koliko su one dramaticno velike..., tako da u nasim glavama ostane nedovrseno saznanje o njima, a Atlantida, odvajanje Pirinejskog poluostrva od Afrike(Gibraltar), stvaranje Mediterana ostanu u magli...Poslednje dve godine seizmicka aktivnost planete nagovestava veliki udar, a u ovom trenutku destinacija nije poznata... Mozda nova tektonska promena.. Reda radi navescu da sam pre oko 35 godina radeci u jednom institutu dosao do informacije o mega procepu u dubini, ili pukotini blizu Dubrovnika, gde je 1 667 godine bio fatalan potres pri kome je stradalo vise od 50% stanovnistva..Naspram Dubrovnika na italijanskoj strani kod Napulja je destinacija Flegrejskih polja, kaldera umrlih i aktivnih vulkana i mega vulkana Stromboli..Zna se da africka ploca podilazi ispod evropske i tu se ocekuje mega eksplozija...Ovo je evropski Jelouston....Na Kamcatki oziveo vulkan a slicno je i u Juznoj Americi.... Kinezi su pre 2 decenije otkrili more na dubini od 1500 km ispod svoje teritorije, bez mogucnosti objasnjenja nastanka.....Nazalost, znanje je vrlo cesto jako bolno, pa treba ziveti od danas do sutra.

+57 -3

0 Odgovora

Carica Sveta

06.07.2023 18:34

Ako je led na Antarktiku rekordno nizak, onda je to znak pregrevanja Zemljine kore. Što je veoma loša vest. Sunce je takođe ubrzalo svoje cikluse, što opet ima veze sa merenjima sa Zemlje koja je pomerena iz svoje ose. Zbog razornih ratova i zemljotresa. Tako da je globalno zagrevanje uslovljeno kombinovanim procesima. I ja pripadam Teslinom narodu, nisu me ubile bombe 1999, kao ni njega Jasenovac 1941, zato i razumem ono što drugi ne vide. Jer su preokupirani detaljima. Ja sam uvek baratala jednostavnim elementima.

+26 -14

0 Odgovora

Poreznik

06.07.2023 19:47

Sledi zakljucak, drzava ce sad poreze jer "globalno zagrevanje". Ovi ciklusi su vezani za sunce a ne ljudske aktivnosti. U poredjenju sa zemaljskim u suncevim ciklusima mi smo beznacajni Ali jako znacajna ljudska aktivnost je jer moze da se naplati kroz poreze zbog "borbe protiv CO2". Smesno naivno Ali prolazi do te mere da ce poubijati krave I naterati vas da jedete bube. Sad verujem da mogu narod da ubede u sve. Amazon Shuma se sece ko hoce a niko od tih politicara da zaustavi shumu I secenje koja CO2 pretvara u kiseonik. Zaustavice nam hranu uvesti bube I poreze umesto toga. TU se dovoljno vidi u kom su fazonu i nisu oni ludi politicari da ne znaju da su biljke lek za CO2

+42 -3

0 Odgovora

Уаа политичари

06.07.2023 19:57

Научници. Шта је то данас? Шта та реч данас значи? Некада је означавала неког ко је стручњак у области којој се бави, неког ко се целог живота бави одређеном облашћу, ко проучава ту област, изналази нове доказе, чињенице, предлаже решења неких проблема и слично. Данас, научници су плаћени радници сегамега корпорација и Владара Новог доба. Барем научници који се појављују у медијима и чији се радови узимају за релеватне и тачне. Свако ко има другачији став и мишљење од Владара Поретка новог доба проглашава се за шарлатана, равноземљаша, незначицу. травара, видара, гатара и слично. Измислили су матру о СО2, о О3, о глобалном загревању и остало. Прочитао сам коментаре. Одлични су. Планета Земља је ушла у период нестабилности. Омотач Планете је промени и мења и даље свој положај у односу на осу ротације Планете. Данас су географски и електромагнети полови удаљени преко 1000 киломометара и удаљавају се и даље. Планета је променила и своју резонатну фрекфенцију. То више није ткз. Шуманова фрекфенца. Ово за последицу има промену угаоне брзине појединих делова Планете, што има за последицу већи број земљотреса и вулканских ерупција као и повећање њихове јачине. По мојој нестручној процени, за 5,6 година, стећи ће се услови да се деси земљотрес епске јачине од преко 10 степени Рихтерове скале. Ово су земљотреси који мењају географију. Смањено је такође и јачине електромагнетног поља Планете. Оно је сада 20 % слабије него пре 100 година. Сада долази више штетног зрачења из Свемира. Отуда промена температуре. Ово су све природни процеси који немају никакве везе са људима. Све је то објаснио господин и научним Милутин Миланковић. Лажу нас. Обмањују нас. Видећемо шта је разлог томе. Ускоро. Ушли смо у убрзање. Време сада иде брже.

+38 -4

0 Odgovora

Ne nasedajte na laži

06.07.2023 20:17

A u Sibiru ispod leda, našli fosilne ostatke toplokrvnih životinja koje su pasle travu. I zemlja je izuzetno plodna. Da, da, dešavaju se promene, kako lupetaju naučnici. Zemlja se vraća u svoje pravo prirodno stanje. Rusi su dobili preko 1 milion hektara plodne zemlje koja je bila pod ledom. A Bili Gejts hoće da zamrači sunce kako ne bi dolazilo do povećanja temperature na Zemlji. Sve je dozvoljeno ako je na štetu Rusije zbog čega je i Hrišćanstvo izmišljeno. Zagrobni život kako propagiraju naši tupavi popovi, a ne pozitivno dejstvo Sunca na živi svet planete Zemlje. Maje, Inke, Asteci koristili su Sunce i imali određena znanja, zbog čega su ih hrišćani Evropske unije pobili. Kao i Severne Srbe. Ne nasedajte na obmane, jer 2+2 su uvek 4. I niko ne priča o ozonskim rupama koje nastaju od dejstva industrije i avio saobraćaja mlaznih aviona. I toplotnih ostrva koje stvaraju gradovi usled širenja betona.

+16 -12

0 Odgovora

Милутин

06.07.2023 20:27

Миланковић је то објаснио пре сто година, све иде природним током, ма колико богатуни убрзано радили на уништењу планете, зарад бесмислено високих и беспотребних профита.

+32 -2

0 Odgovora

Veka

06.07.2023 21:14

A koliko to leda moze da se otopi na -33...-60

+11 -2

0 Odgovora

Pedja

06.07.2023 21:48

I ja sam pristalica misljenja da su to zemljini i suncevi ciklusi, ali sam takodje uplasen od nedovoljnog ispitivanja savremenih tehnologoja, velikog zracenja, nedovoljnog znanja sta povecana upotreba raznoraznih frekvencija cini prirodi i planeti. Svi se slazu da automobilski izduvni gasovi, termoelektrane itd, zagadjuju vazduh, ali niko ne zna kako elektricni automobili, kompiuteri, mobilni telefoni, i druga elektronika koja je u savremenoj upotrebi uticu na frekvencije planete, i da li stvaraju druge oblike poremecaja nase okoline. Vidimo da je u usponu pomor pcela i drugih insekata, da se delfini i kitovi nasukavaju na kopno radi dislokacije, takodje desava se i masovni pomor ptica radi gubljenja uobicajenih frekvencija za seobe, takodje da li tehnologije uticu na povecanje broja razornih zemljotresa, i vulkanskih aktivnosti. Takodje niko se ni ne pita sta su tehnologije uradile od ljudske populacije, na sta ce nam sledece generacije liciti, kad vec sad vidimo velike negativne promene kod mladezi radi preterane uotrebe ubrzanih komunikacionih srestava. Da li ce ljudski mozak sve to izdrzati ili ce na kraju doci do samounistenja. Ali na zalost to su zabranjene teme, jer neko od toga gomila ogromne kolicine novca, a za covecanstvo u svom ludilu i ne mare.

+18 -2

0 Odgovora

Boca70

07.07.2023 12:09

Sve se dešava u ciklusima u celom sunčevom sistemu a kao što znamo planeta zemlja je deo sunčevog sistema . Dolazi red na globalno otopljavanje a ljudske aktivnosti su toliko beznačajne i ako nauka tvrdi drugačije .Doći će do izumiranja vrsta koja su se i pre dešavala .Mi tu ne možemo ništa osim da iznađemo načine preživljavanja i mogućnosti opstanka ,ako u tom pokušaju uspemo kao vrsta . Ratovi su nažalost odgovor isto kao i pojave "novih virusa" koji su čekali "svoje" vreme . Sars Kov 2 je jedan od tih virusa a koji će se još pojaviti to ćemo tek videti.

+8 -3

0 Odgovora

Povratak na vest