MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš stvarno zvao?

Izvor: Nportal 18.07.2023 08:13

Povratak na vest

Vaš komentar

Top komentari

Kmee

18.07.2023 09:28

Ko je hteo da uči škole ovo je bilo gradivo i pre 50 godina. Mada verujem da je ovo novost za ove, sada, što prvo "završe." Fakultet pa ih neko opomene da moraju i Srednju., ajde, nek, nauče i oni ko je bio Veliki! Njegoš!!!

+23 -1

1 Odgovor

Dara iz Karlobaga

18.07.2023 12:57

BRAĆO SRBI PA GDE VAM JE TO MITSKO VEKOVNO SRPSKO MORE? Eto, Putin je uzeo skoro celo ukrajinsko, a šta su vas Branitelji tako maestralno doveli u red 95g da ga niti ne pominjete i letujete na grčko ili čak albansko more, namesto na svoje?

+2 -23

3 Odgovora

Pedja

18.07.2023 17:01

Tiha voda breg valja moj danji rodjace. I ako su vatikanci uspeli da pokrste dalmaciju, nikada je hrvati nisu pohrvatili. Ako pitas dalmatinca uvek ce reci da je dalmatinac a ne hrvat, vi ste saka jada oko zagreba, a ovo sve ostalo su nazalost pokrsteni srbi. Ali nicija nije do veka, moze se desiti i za vreme tvog zivota da se situacija promeni i da ovi koji su vam dali dtzavu pokleknu, e onda cu vas pitati, kakvi ste vi to branitelji, i cije i kada ste vi branili. Da vam nije anglosaksonaca i hasburga, vi bi jos hiljadu godina sanjali svoju drzavu. Ajd u zdravlje bivsi rodjace, i mirno spavaj, ali uvek jedno oko drzi otvreno da za svaki slucaj. I zapamti Njegosevu "Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, al zube polomi!"

+17 -4

2 Odgovora

Karma

18.07.2023 17:48

Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće? Vređa li nekoga istina ili je se neko srami? Isus: Ja sam put, ISTINA i život, sotona je lažac, on je otac svih laži... Dobrica: Laž je u samom biću Srbina, laž je srpaki državni interes... Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, odvojila da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista... Svi smo se mi pokrstili u 7-8 veku iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino Hrišćanstvo, koje je vodio i danas ga vodi Rimski papa! Znamo ko je posle Šizme u 11veku prodao veru za večeru (Srbija na Tri mora) i odvojilo se od braće i pape i popravoslavio se sa Savom i Vizantijom, a onda ih je Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva, a tu Vizantiju je predao muslimanima. Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g da zadrži Srbe, a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije, koja odmah 1219g autokefiše SPC. Nije Sava svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatik i sluga sotone.

+4 -25

0 Odgovora

Vera

18.07.2023 17:49

Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme brat Srbin se punio sa mržnjom prema braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! A posle ropstva i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom izbija na vekovno hrvatsko i katoličko more, a šta katolička braća sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... "Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla, njima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi". Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Osmanlije tu Vizantiju, koja je podelila Isusovu Crkvu u 11veku, ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u muslimansku Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Rimski papa je od priznanja Hrišćanstva i prvog pape Siricija 385g nenadvladiv! Islam je spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide da se širi. Neki katolički fratri su pisali u 16 veku, dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.

+2 -20

0 Odgovora

Avram

18.07.2023 17:52

Uradi DNK analizu,da vidiš ko si,od kojeg si roda,pa nastavi priču.

+17 -0

1 Odgovor

21VEK

18.07.2023 18:14

Nema laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena, a Evropska analiza (82 evropska instituta za genetiku po uzorku krvi građana) od 2009-2013g je uništila sve srpske laži. Pokazala je da Srbi nisu narod jer imaju najšareniju kartu gena u Evropi, a po genima su 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena), a to je očito i razlog zašto su oni odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali katolici sa Papom. "Srpska karta gena je najšarenija na svetu, to je đubrište gena od svih osvajača kroz istoriju"... brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/

+3 -18

0 Odgovora

Smiljan

18.07.2023 18:16

Evro sa Teslinim likom već radi svoje, Smiljani i Gospić i Memorijalni centar N. T. imaju 30% više turista nego prošle godine! Srpska banka i četnici se odmah žalili Evropskoj banci i Komisiji, a oni im postavili samo jedno pitanje: Kako to mislite da Hrvati svojataju svog građanina iz svojih Smiljana? Pa vi ga ovde svojatate... tu je bio kraj priče, od tada više ni reči iz Srbije, a Tesla je na hrvatskom evru ko hrvatski velikan.

+2 -16

0 Odgovora

Zozo

18.07.2023 17:12

Vec ste to pisali ima te li sta pametnije ako nemate bole idite raditi na njivu veca ce vajda biti

+1 -3

2 Odgovora

EU

18.07.2023 18:18

OVO NISU PISALI! Da li je ovako nešto moguće i u Srbiji? Hrvatima se od ulaska u EU izvoz povećao za neverovatnih 128%. Evo, minimalna plata im porasla za još 100 E i sada je 650 E skoro koliko srpska prosečna u neto, a imaju i zakon po kojem je krivično delo isplatiti je manje od toga. Prosečna neto plata im je 1200 evra, a Slovenci im još malo beže, njima je 1350 evra.

+1 -10

0 Odgovora

Net

18.07.2023 18:20

Gledajte kako su Srbi stavili Hrvate za primer i uzor svima napadnutima: UKRAJINSKI VELEPOSLANIK U HRVATSKOJ: Hrvati su nam primjer i uzor kako se junački brani svoja zemlja... Napokon vidljivi rezultati ulaska u EU, najbolja vest u RH u zadnjih 30g: SNAŽAN RAST Obrtnici i male firme potukli moćni turizam. Uprihodili deset milijardi kuna više i zaposlili 107 tisuća ljudi.

+2 -11

0 Odgovora

Freska

18.07.2023 17:51

Cela srpska istorija je laž, Šešelj vas u huškanju 90ih lagao BAŠ ZA SVE! Novinari HRT-a došli u katedrali u Magdeburgu i ptali sveštenika, da li je na ulazu u katedralu pisalo, "Čuvaj nas Bože od kuge i Hrvata"? On im je u šoku odgovorio, da li vi stvarno mislite da na katedrali može pisati nešto tako, protiv nekog naroda? To je laž! Kopanjem dalje su našli protestantske knjige u kojima piše da su Hrvati, na papinoj strani, ratovali protiv njih u Tridesetogodišnjem ratu. Dive se hrvatskom ratništvu (Isto ko i Napoleon), a pišu da su zločine radili njihove sluge, verovali vi ili ne, SRBI i Vlasi (Rumuni), PRAVOSLAVCI! Zbog njihovih zločina ih švedski kralj Gustav zove, "Novim plemićima đavola", a Šešelj istinu samo izokrenuo: Njemačka knjiga "CARSKI HERETICI I HRVATI” tiskana nakon Velikog rata 1918. otkriva da su Srbi kao vojne sluge Hrvata činili zločine u Tridesetogodišnjem ratu! Isto tako i za "Bečke konjušare", a konjušnica je bila u hrvatskom Đakovu, još je tu i najstarija je u Evropi, ima 515g (Hrvatska državna ergela). U njoj su Hrvatima bili konjušari mladi Srbi, koji nisu hteli biti Đojleni po muškim haremima u Beogradu. Šešelj je po tradiciji istinu samo izokrenuo i 1000 puta ponavljao Srbima da im postane "srpska istina", pored njihovog 500g ropstva, gde nije bilo samo pravilo prve bračne noći: JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA.

+2 -14

1 Odgovor

Mali Vuk

18.07.2023 18:21

Rozvelt je rekao da Hrvate treba staviti u starateljstvo, ZAŠTO!? CRO-MAGNON (Kromanjonac) - špiljski čovek! CRO-ATIA - nacija špiljskih ljudi. Reč cro dolazi iz starofrancuskog - okcitanskog jezika i znači šuplje-špilja, a dokazuje da su Hrvati najstariji narod u Evropi, kojeg su ostali narodi tu zatekli u šplijama, dok su dolazili u Seobama naroda. HOR - skupina ljudi! HORDA - skupina ratnika! HRVANJE - borba! HORVATI, HRVATI - dokazuje da su se krvavo borili protiv tih došljaka, koji bi im sada i istoriju i ime izbrisali, a njih stavili u starateljstvo. Zato jer su svi Slaveni nastali od Hrvata iz Vučedola i Vinče i svi ti Slaveni mogu samo sa tom istinom da se ujedine, a to je previše opasno za ostatak Evrope i zato sve hrvatsko treba sakriti ili izbrisati. Nemri i Vedi. Kalendar Orion i šahovnica. Tanajske ploče 3vek. Velikaya Horvatiya 5vek. Ugovor sa papom Agatonom o pokrštavanju Hrvata 680g. Legenda o Čehu i Lehu i Mehu koja kaže da su Česi, Slovaci, Poljaci i Rusi nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske. Splitski evanđelistar 7vek. Višeslavova krstionica 8vek. Tomislav kralj Hrvatske 925g prve kraljevine Južnih Slovena. Osorski evanđelistar sa molitvom za kralja Zvonimira 11vek. Bašćanska ploča na glagoljici i hrvatskom jeziku 11vek. Novac Banovac 1235g kovanica sa Kunom. Prvii rečnik u Evropi od Fausta Vrančića 1595g. Prva gramatika od Bartola Kašića 1604g.

+2 -11

0 Odgovora

Raša

18.07.2023 17:59

Nije NJegoš, mislim da treba Njegoš

+3 -0

0 Odgovora

Surovi

18.07.2023 18:34

Gde skupiste ovu gomilu dalabu? Jesu li svi Hrvati ovako ispranih mozgova ili je to Vrapče pustilo pacijente na internet?

+16 -2

1 Odgovor

Net

18.07.2023 19:33

Srbima je kontroverzna IQ karta rađena po TIMSS i PISA testovima: B92net Kontroverzno istraživanje - "Srbi i Albanci među najglupljim narodima Evrope".

+1 -12

0 Odgovora

Šizofrenija

18.07.2023 19:19

Ako je Nikolaj Tesla hrvat onda je i Pop Vojvoda Momčilo Đujić hrvat! Nikolaj je bio sin Srpskog Popa a Momčilo je bio Srpski Pop pa bi Momčilo trebao imati prednost za EU novac, zar ne... Pošto neki pominju rimokatoličku religiju onda valja naglasiti da je po Svetom Pismu Novog Zavjeta ljubav prva i glavna stavka jednog čovijeka! Koliko je danas mržnja prisutna kod hrvatskih rimokatolika vidno je čak i najvećim ateistima. Želim svima Mir i Radost!

+14 -3

2 Odgovora

Vera

18.07.2023 22:35

Samo su Srbi toliko sizofreni da tvrde kako su svi pravoslavci na Balkanu Srbi, a onda da su i Srbi katolici živeli u Dubrovniku. Kako to da Hrvati ne tvrde da su svi katolici Hrvati? Tesla je sa očeve strane Hrvat, a sa majčine Srbin i Srbi ga svojataju jer su to počeli ješ u zajednickoj državi i to samo zbog vere. Nema niti jedan dokument gde piše sa je Srbin.

+3 -11

0 Odgovora

Smiljan

18.07.2023 22:36

U Gospiću u knjizi rođenih piše: Imenom Nikolaj Tesla, rođen u Kraljevini Hrvatskoj i Slavonijii, vera Grčko-istočna, a nacionalnost se tada još nije pisala! Tesla je rekao da je HRVATSKA njegova domovina, a ne Srbija ili Austrougarska ili Amerika i ne bi se dizao protiv nje ni 41g ni 91g i svom Hrvatskom narodu je u Šibeniku izgradio prvu hidroelektranu u Evropi. Registar hrvatskih Branitelja ima preko 10.000 Srba i još oko 8.000 bilo u logistici, njima niko nije morao da beži u onim kolonama 95g! Akcija Labrador, u kojoj su sem Teslinog spomenika rušeni i spomenici na Jevrejskom groblju u Zagrebu, podmetnuta je bomba u zgradi Jevrejske zajednice u Zagrebu, samo da se sa tom diverzijom optuže "ustaše". Kovanica hrvatskog evra ima Teslu preko šahovnice, ko najvećeg hrvatskog izumitelja, a pored njega piše velikim slovima da ti oči izbije, HRVATSKA! Srpska banka se odmah žalila Evropskoj banci i Evropskoj Komisiji, a oni im postavili samo jedno pitanje: Kako to mislite da Hrvati svojataju svog građanina iz svojih Smiljana? Pa vi ga ovde svojatate... tu je bio kraj priče, od tada više ni reči iz Srbije, a Tesla je na hrvatskom evru! Posle toliko godina mržnje on je hrvatski izumitelj i brend i velikan, a Srbima zatvorili usta! A koliko će tek zarađivati od Teslinog imena, kad turisti na evru u svojim rukama vide da je on hrvatski izumitelj, da im je tu blizu obale u Smiljanu.

+2 -11

0 Odgovora

Povratak na vest