TUGA: Kako je gastarbajter Miša zavetovao decu

Izvor: Nportal 30.07.2023 16:31

Povratak na vest

Vaš komentar

Top komentari

Anarhista

30.07.2023 17:32

Свештеници не раде са пепелом?

+5 -17

1 Odgovor

Mladomirski

30.07.2023 19:40

"Sveštenici ne rade sa pepelom" ali vole lovu više nego svoje popadije. Kad se neko ko zna iz kojih razloga obesi sveštenici ne drže opelo. Nevalja se, nije po verskim zakonima! A posle, na 40 dana, pola godine i godišnjicu preminulog dolaze popovi itekako. "Valja se", mislim uzeti lovu.

+5 -18

1 Odgovor

Boba

31.07.2023 07:24

Komunjarski komentari pljuvanja na crkvu. Kakvi ste prostaci, sram vas bilo. Pravoslavna crkva ne priznaje kremiranje, pa zato i ne služi službu prilikom prosipanja i sahrane pepela. Napraviti duhovanu službu sa sveštenikom se može uvijek i to je sveštenicima dozvoljeno. Vi biste sve samo džaba. Na Zapadu plaćaju porez crvni i opet u crkvi daju dobrovoljni prilog. Od čega da živi crkva? O vašeg pljuvanja? Zato i jesmo u lošoj situaciji u kojoj se nalazimo. Na Zapadu se religija poštuje i svaka crkva je ukras mjestu. Komunjarama da bi samo džabaluka i pljuvanja na crkvu, to su naučili i nekada da se opamete. Crkva je održala srpski narod i naciju i njoj hvala.

+29 -2

2 Odgovora

Zoran

31.07.2023 08:08

SPC je nula. Da nesto vredi ne bi nas bivalo sve manje i ne bi crtlala Gasice po crkvama jer dali pare za da s enapravi crkva. Danas zena ide na krstenje u 58 godina, stisla nas neka muka, trebao sam i ja iali necu sa barabama da imam posla. Mnogo su mi bliskiji Jehovini svedoci, problem je samo sto traze 10% od zarade. Inace svi protestanti ti nude porodicne vrednosti kroz pricu i male knjige koje dobijas na pokolon, SPC je neka crkva kojoj je protokoal najvazniji od svega. Kad zena bila na specijalizaciji u Detroitu samo jedan PRVAOSLAVAC je nacrnio (posto starije godine daju ocene za mladje), i tog zvali d aga pitaju sto tako misli i odbbili njegovu ocenu. Nema gori narod od pravoslavaca. bneardni i nisu od reci. Grci, Rusi...sve to isto po tom pitanju.

+1 -12

1 Odgovor

tomy

31.07.2023 12:46

Ti si budala i to zesca a i svi ostali koji napadaju SPC! Normalno je da i kod njih kao i u drugim sferama ima onih koji i nisu zasluzili da nose mantiju ali tako misliti i govoriti o svojoj crkvi je suludo!Ja sam PONOSAN sto sam pripadnik nase SPC,i za svoju veru u onim ratnim vremenima sam bio spreman i svoju glavu dati a dao bi je i danas mada sam danas vec pomalo starac! Da zivio sam u Hr i mogao promeniti veru sto mi je i receno i biti miran ali valja pljunuti na sebe i posle se pogledayi u ogledalo!

+7 -0

0 Odgovora

Zoran

31.07.2023 08:56

Poa SPC ti komunjare bile i ostale. Vernici posebno. Imas bar 70% verniak koji se dive komunizmu i u isto vreme velicaju crkvu. Kad prosla moda komunizma presli na crtkvu, ali im Tito, nerad i lopovluk prirasli za srce.

+4 -1

0 Odgovora

Zoran

31.07.2023 08:04

Jedino tako da se vratis u Srbiju. SPALJEN.

+4 -5

0 Odgovora

Doktor

31.07.2023 08:32

Bravo Bobo ! I ja takodje zivim van Srbije i odlazak u nasu crkvu mi je znacio jako puno . To je bila veza sa dalekim zavicajem i nasim narodom . Crkva nas je odrzala i duhovno i moralno ! Uz pomoc nase crkve vaspitali smo i nasu decu koja govore srpski i znaju da igraju kolo ! Za ovako strasne komentare nasih zemljaka , koji mrze crkvu i svestenike , nemam ni malo razumevanja ni opravdanja ! Sta bi sa nama Srbima na Balkanu bilo da nije bilo nase crkve , nasih svestenika !!??

+20 -1

0 Odgovora

Kole

31.07.2023 08:54

Kenja mi se od ovakvih! Što si bre odlazio sa svog brda? Čim postanu starci žale! More mrš!

+1 -15

0 Odgovora

Karlo Veliki

31.07.2023 16:06

Iz kraja sam gde zvece manastiri Veluca Dragasa, Ljubostinja, Naupare, Drenca, Lazarica ... i jos ohoho... Pre vise od pola veka sam napustio rodni kraj, sve redje odlazim, sve manje imam kod koga, i sve vise nema, ili skoro da i nema, onih dobrih starih ljudi cije su vrline bile praiskonsko srpske...Vreme socijalizma ubilo je pravoslavnu toplinu sela, iscedilo ga, i pretvorilo u "avlije" bez dece, ili mozda ponegde jedno.. I iz mog kraja ogroman broj je otisao trbuhom za kruhom, na put bez povratka...Secam se mnogih, a tada smo bili deca... Sada cujem da mnogih nema, a mnoge da sretnem ne bih ni prepoznao..Oni koji su otisli nisu zaboravili rodni kraj, gradeci velike i lepe kuce, u nadi da ce se vratiti, ali njihovo potomstvo uglavnom nije srpsko, vec neko drugo, bez ugradjene srpske osobine za dobrocinstvom, bez hajdukovanja, zivota pored babe i dede, pecanja na reci ili potoku, kupljenja sljiva, cuvanja ovaca i goveda, bez odlaska na slavu ili sabor, bez dorucka od pogace sa mascu i tankim slojem aleve paprike, ili kuvanog mleka sa projom...mozda pogaca sa sirom...pa onda 3km pesacenja do skole... Mogu da zamislim koliko je ovaj nas nesrecni Srbin iz Bosne voleo svoje selo kad ga nikad nije ispustao iz misli nadajuci se da ce se jednom vratiti medju svoje, a vratio se medju zaboravljena secanja...Na internetu Global Srbija prikazuju se silna napustena srpska sela Dalmacije, Like, Banije i Korduna, opustosena poslednjim ratom i proterivanjem. sve stoji kao da je od juce poruseno, ali bez naroda srpskog... Kao da smo se ugasili.

+3 -0

0 Odgovora

Povratak na vest