JEROTIĆEVO OBJAŠNJENJE Zašto Tesla nikad nije spavao sa ženama

Izvor: Nportal 17.02.2024 20:04

Povratak na vest

Vaš komentar

Top komentari

NS

17.02.2024 21:46

Mislim da je objasnjenje za odsustvo polne interakcije sa suprotnim polom mnogo jednostavnije i slicno dr. Jeroticevom...on Teslu zato i dobro razume. Ovde je dr pokusao da objasni/intelektulizuje i svoju licnu situaciju.

+10 -14

0 Odgovora

Goran

17.02.2024 21:54

Da je trcao za suknjom,ne bi ni bio Tesla

+26 -2

0 Odgovora

No numero

17.02.2024 22:10

Da li ste sigurni u svojim tvrdnjama? Da li u vasim izjavama ima bar malo licnih projekcija? Daleko smo mi iza Tesle, pustite vase analize

+22 -7

0 Odgovora

DrMr

18.02.2024 12:11

Jerotić nigde tako nisko ne pada kao kada analizira Teslu. Malo vređa inteligenciju kada navodi analizu jevrejskog psihoanalitičara da je Tesla video svetlost iz oka golubice samo zato jer je podsvesno želeo da mu majka kao bebi štrcne u oko mleko iz dojke - a to nije doživeo i zato je neurotičan! Samo perverzni psihoanalitičar može da poistoveti grudi goluba sa dojkama. Osim toga, da li on uopšte zna da dete ne vidi mleko koje sisa. I kod Jerotića i kod ovog psihoanalitičara jasno se vidi zajednički nedostatak svih psihoterapeuta i psihologa: ne slušaju šta im ljudi govore nego sve izvrću prema svojim teorijama. Tesla je jasno rekao da je ta svetlost bila stvarna, a ne imaginarna. Zašto mu ne verujete? Ne uklapa se u vaše teorije. Da bi se razumelo iskustvo sa bratom treba razumeti prirodu ljudskih duša. Da bi se jedna velika i važna duša (kao što je Teslina) ostvarila, često je potrebna pomoć drugih srodnih duša, u ovom slučaju to je bila cela porodica Teslina a naročito brat. Posmatrajući iz tog ugla, lako je pretpostaviti da je on namerno živeo kraće i tako završio život da bi naveo Teslu da se posveti samodisciplini i stvaralaštvu. Što se tiče Teslne čulne preosteljivosti koja se graniči pa i prelazi natčulno, za to razumevanje treba znati da mi nemamo samo fizičko telo, već i astralno i energetsko. Sa njima imamo i viša čula, ne samo, fizička. Ona se u yogi i samkhyi nazivaju Tanmatre. Sa tim višim čulima doživljavmo više dimenzije ali smo sa njima i preosetljivi na fizičkom planu, kao što je Tesla povremeno bio (mogao je da čuje sletanje muve kao snažnu buku). Sublimacija seksualne energije je opšte poznati zakon i praksa kod velikih stvaralaca, i svakako nije neuroza. Jerotić sve to ne zna ili ne sme da zna da bi bio i ostao akademik. Zato se ostramotio tumačeći onoga koga ne poznaje. Inače je bio dobar čovek. Upoznao sam ga.

+13 -4

0 Odgovora

Boda

18.02.2024 13:21

Ne razumem toliku potrebu kod raznih ljudi, pa i kod gosp. Dr. Jerotića da Teslu "svrstaju" u neki "odredjeni tip ljudi" i još ga analiziraju. To su nepotrebni pokušaji jer nemaju sa čim / kim da porede pa da analiziraju. Imajući u vidu stepen razvoja nake u Teslino doba, kao i sve što je uradio i napravio, Tesla je jedistven za celo čovečanstvo, za sve ranije i sve buduće generacije. Tesla se (srećom) ne uklapa ni šta što su psihologija i druge nauke do danas postigle i on je "jednostavno" Tesla, bio, jeste i uvek će biti. Predlažem da se gosp. Jerotić bavi današnjim ljudima odnosno devijacijama, kriminalnim pojavama i da to pokuša da leči.

+10 -3

0 Odgovora

Danijela

18.02.2024 20:09

Tesla je fenomen imao je fotogrfsko pamcenje sluh kao Ben ANDERVUD MOC ZAPAZANJA INZVAREDNU CITAO JE PROSTO PRIRODU I TO PRIMENJIVAO U PRAKSI ,,.TESKO DA NJEGA MOZE DOKUCITI BILO KO KO NEMA TE OSOBINE,

+7 -0

0 Odgovora

Povratak na vest