JEDAN PAPA JE BIO SRBIN Zvali ga "gvozdeni" i zadužio je Rim

Izvor: Nportal 01.12.2021 14:52

Povratak na vest

Vaš komentar

Top komentari

Janko

09.12.2021 10:43

Pa...poreklom je cela BiH Srbskog naroda i šta mi imao od toga.Ko sedi na stolici pape taj mora dobro razume kakav čovek moraš biti...u srcu ali i glavi. Pape ispovedaju sve svoje vernike i pre i posle dobrog dela ali kad učine užasne zločine...VUK DLAKU MENJA ALI ĆUD NIKADA

+5 -7

0 Odgovora

TARABICI

09.12.2021 10:48

DA JE ZAPALIO RIM I SATRO GA SVE BI MU BILO OPROSTENO...SADA GORI U PAKLU

+3 -7

0 Odgovora

Goran

09.12.2021 11:39

Bog podzemlja Had nikom ne oprašta. Sa njim nema dogovora. Smrt je neminovna.

+1 -5

0 Odgovora

barba

09.12.2021 15:00

Срећко Перић не само да је био србин, већ има исто презиме као садашњи патријарх, а можда су и даљи сродници.

+2 -2

0 Odgovora

Nikola

09.12.2021 15:07

1. Vatikan Srbe ne smatra Slavenima, vec slavenizovanim od strane grka. To kazu i Poljaci. a potvrdjuje Srpski DNK projekat sa drustvom poreklo Srba. 2. Kotor je bio tad Venecijanski. Tada Srbija nije postojala kao ni Hrvatska. 3. Kotor nije imao vecinu Srba. Sizmatici su bili i grkokatolici koji su priznavali Papu kao poglavara. Ja kao Srbin, ne smatram svojim narodom svakog gradjana Srbije ili Crne Gore, jer to nisu nikad bili do stvaranja savremenih drzava

+4 -6

0 Odgovora

Milan Lekić

09.12.2021 16:00

Италијански историчари негирају српско порекло Сикста V, док А. Змајевићу замерају што није навео изворе за своју тврдњу. Ипак, поред свих заслуга које су обележиле понтификат папе Сикста V, што је у тексту наглашено, Србина или не, потребно је додати да је он био веома значајна фигура плана контрареформације Тридентског сабора, и то у делу који се односи на Илирикум. Изабран је, ако не због порекла, онда због своје интелектуалне обдарености за кардинала цркве Св. Јеронима у којој је и осмишљавана политика прозелитизма према српском етничком простору на источној обали Јадрана. Ту политику ће нешто касније конкретизовати језуит Бартол Кашић Богданчић током својих мисија по нашим географским просторима користећи сопствени превод Библије, начињен српско- дубровачком штокавицом 1622. године. Папа Сикст V није формирао Ватиканску библиотеку, како се понекад греши у коментарима - то је учинио папа Сикст IV (1471-1484) 1475. године - већ је из темеља саградио нову и већу зграду, а то је данашња Ватиканска библиотека.

+1 -0

0 Odgovora

Monarch

09.12.2021 16:57

Srpski korijeni a iz Boke?🍌

+2 -3

0 Odgovora

Srbin

09.12.2021 18:00

Pogledajte poreklo hrvatske elite, sve je to iskrivljeno srpstvo, nema ni jednog koji stvarno nije Srbin, ali pod pretnjom da ce izgubiti zivote, pokrsteni su i postali RIMO-katolici, I naravno, "Hrvati". Ali sada, buducnost Evrope se objavljuje preko minareta pa ce doticni malo-pomalo preci u Islam. Ako, Evropa je to zasluzila. Oni iz Evrope objavljuju da ne postoji Srpska Pravoslavna Crkva. Onaj Srecko (Siste V) je pokusao da vrati Rimsku crkvu u Pravoslavnu, i zato je "iznenada" umro, kao i mnogi drugi. Ovaj danasnji papa Francis je u boljim odnosima sa Srbima nego sa hrvatima, jer on zna kakvi su oni ljigavci.

+7 -2

0 Odgovora

Monte

09.12.2021 19:39

Znači niko u CG ne tvrdi da je crnogorac? Rimski papa je krunisao i prvog srpakog kralja Stefana, a posle ga Srbi izdali sa Savom i obrnuli se Vizantiji i ropstvu za kaznu od Boga? Duklja je isto bila prvo katoločka...

+1 -7

0 Odgovora

Vera

09.12.2021 19:40

Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla! Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga, a onda ih Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme se punio sa mržnjom prema toj braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom pa zato i ostali nepokoreni! A posle i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom podele i mržnje izbija na to njihovo, vekovno hrvatsko katoličko more, šta braća katolici sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... VELIKA SRPSKA TAJNA: SRBIN TVRDI: ‘Srbi taje da potječu od Hrvata, vrijeme je da prihvate svoje hrvatsko podrijetlo’. Srbima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi.

+5 -20

0 Odgovora

21VEK

09.12.2021 19:41

Nema laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena a Evropska analiza je još 2013g uništila sve srpske laži jer je pokazala da Srbi imaju najšareniju kartu gena u Evropi i da su po genima 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena) a to je očito i razlog zašto su Srbi odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali sa Papom... Srpska karta gena je najšarenija na svetu, to je đubrište gena od svih osvajača kroz istoriju... brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/ Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće?

+11 -16

0 Odgovora

Servia

09.12.2021 23:23

Nemački arheolozi su (oko 2015g) našli jedan rimski mač, a pored njega kramp (pijuk), na tom krampu je pisalo SERVE. Nemci zato staviše senzacionalan naslov, o kojem i danas ćuti cela Srbija: NAŠLI SMO SRBE SA RIMLJANIMA U NEMAČKOJ! To samo potvrđuje da reč srbi dolazi od reči sluge - servantes, serve, serbe, serbus, srbi...Rimski mač goni robove Serve sa krampom na mukotrpan rad...jer to su robovi Rimskog carstva, koje su Iliri(Hrvati) primili i prihvatili ko svoje i na svoje zlo, a koje je posle Vizantija iskoristila protiv njih. Hrvate sa tim imenom i tom istorijom je lako odvojila i popravoslavila i stvorila novi pravoslavni narod, Srbe. Osmanlije isto tako uradiše sa Bošnjacima...ali svi znamo i analiza gena nam to potvrđuje, da su svi Južni Sloveni zapravo Hrvati.

+2 -10

0 Odgovora

Vera

10.12.2021 07:58

Reče Isus, Petru: Petre ti si stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale, nego i izbrisale sa lica zemlje koju pretvoriše u Tursku. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje a posle njih pokrenu sve Balkanske i Svetske ratove i genocide…Neki katolički fratri su još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji" koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu.

+1 -10

0 Odgovora

MORAVAC

14.12.2021 00:29

Za @Vera Procitaj Sveto Pismo ili Bibliju do kraja, a ne uzimati stihove koje tebi odgovaraju. Sta rece Isus Hristos na kraju i kako oslovljava Petra? Procitaj pa videces... 19 I daću ti ključeve od carstva nebeskog: i šta svežeš na zemlji biće svezano na nebesima, i šta razrešiš na zemlji biće razrešeno na nebesima. 20 Tada zapreti Isus učenicima svojim da nikom ne kazuju da je On Hristos. 21 Otada poče Isus kazivati učenicima svojim da Njemu valja ići u Jerusalim, i mnogo postradati od starešina i od glavara svešteničkih i književnika, i da će Ga ubiti, i treći dan da će ustati. 22 I uzevši Ga Petar poče Ga odvraćati govoreći: Bože sačuvaj! Neće to biti od tebe. 23 A On obrnuvši se reče Petru: Idi od mene sotono; ti si mi sablazan; jer ne misliš šta je Božje nego ljudsko.

+2 -0

0 Odgovora

Realno

05.01.2022 18:14

Srbi su imali vise papa i vise austrijskih generala, nego tzv. hrvati koji su im kao psi sluzili 1000 godina.

+2 -0

0 Odgovora

Povratak na vest