KAFU NIKAKO U PROVRELU VODU: Greška koju mnogi prave

Izvor: Nportal 15.12.2024 09:50

Povratak na vest

Vaš komentar

Top komentari

45

15.12.2024 15:06

Engleski stručnjaci za tursku kafu hahahahaha

+43 -0

1 Odgovor

Zemunac

15.12.2024 22:22

70 grama kafe na litar!!!??? Ovo je neka škotrko-piroćanska doza...

+8 -0

0 Odgovora

Laxs

15.12.2024 15:17

Bravo! Sad nam stručnjaci iz zemlje koja pije samo čaj drže predavanja kako se kuva kafa!

+47 -0

0 Odgovora

Sofronije

15.12.2024 15:44

Kafu celi zivot kuvam na tradicionalan nacin ali zahvaljujuci Dejli mejlu otvorise mi se oci.Imaju li mozda neki savet kako da skuvam pravilno pasulj?Mnogo bi mi znacilo.

+39 -2

0 Odgovora

Joca

15.12.2024 16:20

Otkrivanje tople vode

+14 -1

0 Odgovora

Branex

15.12.2024 16:39

Filteri... A šta je sa mikro plastikom u njima .? Rasprava za unedogled .... Sećate li se kad je Gidra pio rakiju bez alkohola u ,,Kamiondžijama,, . Slanina je bila 50 godina štetna ,a sada je naprasno proglašena vrlo zdravom ..... Ma ljudi , kuvajte kafu kako vama odgovara i uživajte u njoj .! Kad sam zvao devojke na ,,kafu,, nisam razmišljao o klučaloj vodi , nego o onom posle kafe.....

+30 -0

0 Odgovora

bane

15.12.2024 16:44

To sto Englezi piju kao kafu je caj kafa ,a ne Turska kafa.

+20 -0

0 Odgovora

Mila

15.12.2024 17:00

Nije problem u Britancima i njihovim navikama već u ovima našima što to uzmu zdravo za gotovo, to prevedu i nama ga plasiraju. Mislim...

+30 -0

0 Odgovora

ENGLEZI I KAFA

15.12.2024 17:40

CUDNA MESAVINA. U komentarima neko pomenu tursku kafu, ja nigde u vom clanku ne pronadjo "tursku".

+14 -2

0 Odgovora

DANE

15.12.2024 18:26

Mnogo mi je važno, nezaobilazno, šta ti naduvani i izobličeni tabletićari kažu. Pa oni neznaju dal miriše il smrdi .

+11 -2

0 Odgovora

NIĐE VEZE

15.12.2024 19:39

Retko dobra kafa <-> Dobra retka kafa Razlika je drastična, brrreeeee Englezi.

+9 -1

0 Odgovora

Petar Veliki

15.12.2024 23:27

Britanska izuzetnost, svuda unaokolo pršti, ..., pa sebi dozvoljavaju da pričaju i o pravilnom kuvanju kafe!? Engleska kafa, svašta od njih.

+3 -0

0 Odgovora

lola 92

16.12.2024 04:49

Zato im sve radnje sa parfemima ostaju ne rasprodate. Nemoze covek da razluci koji je koji miris od cega. Svi smrde na crni caj. Kafa pogotovo u zrnu preprzena i ostavljena u friz usporava proces starenja do odredenog perioda provereno. Cuti bolje i to nego da svi mirisemo na avokado.

+0 -1

0 Odgovora

Ne nasedajte na laži

16.12.2024 06:31

Britanski lekari su 30-tih godina podrobno opisali štetno dejstvo alkohola (rakija,vino,itd) i pozvali narod da ga ne koriste. Nikada nisam shvatao ljude koji piju najštetniju hemikaliju kafu. "Kao da me podigne", a ne razmišlja da je bolestan. Kofein je doping i on je zabranjen sportistima, ali on ima mnogo drugih štetnih sastojaka. Ujutro kada se probudite pojedite kašičicu meda. Voda je štetna jer sapere sve što je organizam u toku noći spremio za nov dan i varenje hrane (enzime,fermente,kiselinu,itd), i sa sapranom kiselinom oštetite urinarni sistem. Srbi narod najglupaviji, a amebe su najpametnije.

+0 -7

1 Odgovor

DRRR

18.12.2024 05:38

Neznanje je problem ali pogrešno "znanje" isto problem. Niko tako bezočno ne laže kao naučnici a posebno nutricionisti. Imamo i mi jednog doktora koji se ne skida sa televizija, koji tvrdi da je kafa otrov.

+1 -0

0 Odgovora

Stojan

16.12.2024 07:00

Cisto lupetanje i prosipanje kojekakve "pameti" o kuvanju kafe! Danas je ocigledna ogromna poplava i inflacija svih vrsta" mudraca"!

+2 -0

0 Odgovora

Zikamm

16.12.2024 19:11

Lupanje. Jedan dan ne valja banana, drugi dan valja. Jaja ne valja jesti, drugi dan jaja su najzdravija. I tako samo lupanje.

+3 -1

0 Odgovora

DRRR

18.12.2024 06:02

Ugostitelj iz Novog Pazara pre 30 godina mi objasnio tajnu spremanja turske kafe. U đezvu stavi šećer i isti zagreva da se rastopi uz mešanje, zatim ubaci kafu i nastavi da meša vrlo kratko da se masa sjedini. Sadržaj prelije kipućom vodom i meša da se smesa rastopi u vodi. Svaka doza kafe se sprema posebno u đezvi karakterističnog oblika i materijala. Đezvu u toku pripreme više puta sklanja sa ringle. Kafa je slatkastog i veoma prijatnog ukusa. Da se napravi dobra kafa ipak treba dosta prakse jer je caka u detaljima.

+0 -0

0 Odgovora

DMDMD

18.12.2024 08:13

E sad ste izmislili i toplu vodu

+1 -0

0 Odgovora

Рстфмћр

18.12.2024 09:14

Истина. Кафа је много бољег укуса кад се не спржи прокључалом водом.

+2 -0

0 Odgovora

Povratak na vest