Izvor:Foto: Profimedia
KAKO SPASITI ZAGORELO JELO? Šest trikova iskusnih domaćica
06.02.2025.
09:57
NE MORATE odmah baciti hranu koja je zagorela, uz pomoć ovih saveta biće će i dalje odlična.
Promenite posudu za kuvanje
U slučaju da zagori samo donji deo posude, najlakši trik je promeniti lonac i izbeći struganje i mešanje zagorele hrane.
Izrežite zagoreli deo
U slučaju da vam tokom kuvanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno izrežite taj deo. Na taj način možete i izbeći kvarenje celog jela.
BloombergAdria.com
Koristite krompir
U slučaju zagorele hrane, krompir može spasiti stvar jer on upija mirise i ukuse jela. Ako ste spalili posudu u kojoj je neko jelo, možete oguliti i izrezati krompire i zatim ih dodati u lonac, te lagano dinstajte jelo neko vreme. Nakon toga samo izvadite i bacite krompir.
Dodajte kiseli sastojak
Ako je hrana malo zagorela, dodajte kisele sastojke i uravnotežite ukus. Možete birati između soka od limuna, sirćeta, belog vina, te crnog vina i paradajza, zavisi o kom o jelu je reč.
BloombergAdria.com
Koristite kremaste proizvode
U slučaju da je hrana malo zagorela, možete dodati mlečne proizvode poput kisele pavlake, maslaca, mleka ili mladog sira.
Dodajte umake
Kada vam jelo s roštilja zagori, dodajte umake kako biste uravnotežili ukus. Slatkoća umaka poput brusnice prikriva miris zagorelog i čini hranu ugodnijom za konzumiranje.
BONUS VIDEO: