Izvor:Foto: Arhiva TV Novosti/ATA images

ŠIJAN KAO MALI BOKSER Fotke iz Gocinog doma pre dve decenije

Izvor: Nportal

02.03.2022.

13:41

PEVAČICA Goca Božinovska dugo je na estradi, a medije je uvek zanimao i njen privatni život.

Ekipa časopisa "Sabor" bila je 1999. godine u poseti u domu Božinovske, te je pevačica sa njima podelila deo svoje intime. Gocin život tada sastojao se sastojao od brojnih pevačkih tezgi, između kojih se starala o svoje troje dece. U nastavku možete pročitati kako opisuje svoju svakodnevicu, kao i fotografije sa decom.

Ovih dana je u kalendaru Gordane Božinovske teško naći slobodan dan! U to smo se uverili kada smo pokušali da utanačimo termin u kojem bismo mogli da popularnu pevačicu posetimo u njenom stanu. Jer, vikendom je redovno na inostranim tezgama, a radnim danima je okupirana snimanjima televizijskih emisija, gostovanjima...

- Šta ću kad sam srećom okovana! Da pojasnim - moja pesma "Okovi" je brzinom munje postala hit, pa me traže sa svih strana! A, to je najveća sreća za pevača - pričala je Goca u telefonskom razgovoru. Ipak, na jedvite jade smo uspeli da "iskopamo" dan bez obostranih obaveza.

BloombergAdria.com

I, početkom treće nedelje februara, tačno u podne, nađosmo se pred blindiranim vratima u prizemlju zgrade na Novom Beogradu. Nedavno razbuđena, ali već sređena, Goca nas je, kako to već ona ume, srdačno dočekala. U trpezariji upoznajemo njenog šestogodišnjeg sina Mirka i tetka Svetlanu koja se sa čika Brankom brine o kući i deci kad je pevačica odsutna.

- Mlađa ćerka Zorana je u sobi i piše domaći, a starija Jelena je u školi. Uskoro će se vratiti tako da će porodica biti kompletna - objašnjavala je trenutnu situaciju u kući Goca, dok je Mirkovu pažnju privukao foto aparat, pa je počeo da se raspituje kako to "čudo" radi. Ubrzo se pokazalo da je to u stvari bila samo njegova uvertira da nam se "približi" i da se pohvali.

- Treniram kik-boks i najjači sam u parku! Odoh po rukavice da vam pokažem šta znam - reče i otrča u sobu.

BloombergAdria.com

- LJubav prema borilačkim veštinama nasledio je od tate Zorana Šijana. Često sa njim ode u Surčin i tamo trenira u teretani, pliva u bazenu...

- Evo me! Mama, drži džak... - prekinuo je Gocinu priču mališan i počeo da pokazuje udarce svog, očigledno širokog, repertoara. Dok je to radio pevačica nam je objašnjavala da Mirka uz kik-boks zanimaju crtani filmovi, posebno oni sa fajt tematikom, slaganje lego kockica i igrice na "nintendo mini klasiku".

Ubrzo nam se, pošto je uradila zadatke iz matematike, pridružila i Zorana.

BloombergAdria.com

- Đak sam u prvak u školi "Duško Radović". Bila sam odlična na polugodištu i trudiću se da taj uspeh ponovim i na kraju godine - pričala nam je i pozvala mamu u radnu sobu da baci pogled na zadatke.

- Goco, izgoreše ti danske pogačice! - oglasila se iz kuhinje Svetlana i pevačica se u dva skoka našla pored šporeta. Otvorila je rernu, u poslednjem trenutku izvukla pleh i tako izbegla da se pecivo ugljeniše.

- Potpuno sam izašla iz forme! U poslednjih godinu i po dana nemam vremena da se bavim poslovima u kući, jer obaveza vezanih za posao imam preko glave! Obično se budim oko podneva i da bih došla k sebi Svetlana mi donese nešto slatko i duplu kafu u krevet. A, onda opet legnem! Ali, na - telefon! Zovem prijatelje, ali i, pošto sam sama svoj menadžer, mogilac neprestano zvoni. Javljaju mi se oni koji žele da pevam u njihovim restoranima ili na veseljima, organizatori televizijskih emisija, novinari... Već od ranih popodnevnih časova ulećem u kola i, ili špartam po gradu i završavam obaveze, ili krećem negde na put! A svojevremeno sam bila domaćica za koju nije bilo tajni u kuhinji i koja se iz petnih žila trudila da u kući sve blista! Međutim, to je vreme sada prošlost. Tek ponekad, da bih se malo razgibala, uhvatam se usisivača.

BloombergAdria.com

Dok razgovaramo, zvuk zvona na vratima ukazuje da će nam se još  neko pridružiti. Pošto su časovi u srednjoj medicinskoj školi završeni, kući je došla četrnaestogodišnja Gocina ćerka Jelena! Od nje saznajemo da joj se ispunila želja da upiše tu školu i da je posebno zanimaju stručni predmeti.

- Nije lako, novo društvo, novi profesori, ali sam se dobro snašla. Pored obaveza u školi nađem vremena i za izlaske. Volim zabavnu i dens muziku, pa sa društvom obično posećujem diskoteke. Izlaz imam do dva ujutro i trudim se da taj dogovor sa mamom ispoštujem - priča Jelena, Goca to glavom potvrđuje, i dodaje da sa njom nema nikakvih problema.

BloombergAdria.com

Opet se začu zvono! Popularnoj pevačici je u goste dilazila Dobrila Lukić iz Novog Sada. Dok nas upoznaje Goca kaže da su joj, uz koleginice Zlatu Petrović i Sanju Đorđević, Dobrila, Branka Narandžić i Gorica Redžepagić najbolje prijateljice i da je to ekipa koja je svakodnevno u kontaktu.

- Gocu znam desetak godina. Izuzetan je drugar! Požrtvovana je, spremna da pomogne u svakoj situaciji... Uz to je dobro raspoloženje nikad ne napušta tako da u njenom društvu nikada nije dosadno - hvalila je Dobrila Gocu. A kada smo je pitali da li naša domaćica ima i nekih loših strana reče nam da je ponekad brzopleta i da preterano veruje ljudima.

U to nam se pevačica ponovo priključila pošto je na trenutak izašla iz sobe, jer ju je neko tražio telefonom.

- Zvao me je Saša Popović. Sutra sam gost na koncertu Mileta Kitića, pa bih morala da svratim kod pedikira da sredim nokte...

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "Saboru", 1. marta 1999. godine. *

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".