Izvor:Foto: Profimedija/Vikipedija/Ministarstvo odbrane Ukrajine

UKRAJINCI TVRDE: Ruski projektili najveća opasnost za Kijev

Izvor: Nportal

14.07.2022.

21:09

UKRAJINSKO vojno rukovodstvo tvrdi da ruski projektili postavljeni na brodove predstavljaju najveću opasnost za zemlju

Značajnije borbe kod Kijeva su u ovom trenutku nemoguće, a trenutno su raketni udari najveća opasnost za glavni grad Ukrajine, rekao je danas glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni, prenela je pres-služba ukrajinskog ministarstva odbrane.

BloombergAdria.com

 

Sastanku su prisustvovali i ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov i ambasadorka SAD u Ukrajini Bridžit Brink.

Prema rečima Zalužnog, potencijalna linija fronta sada dostiže razdaljinu više od 2.000 kilometara, a najintenzivnije borbe se nastavljaju u Donjeckoj i Luganskoj oblasti, preneo je sajt prm.ua.

BloombergAdria.com

 

Zalužni je podsetio da su u februaru i martu borbe vođene i kod Kijeva, ali je istakao da je ukrajinska vojska uspela da organizuje dobru odbranu glavnog grada i izbaci rusku vojsku.

-Sada su raketni udari najveća opasnost za Kijev, ali jačamo odbranu. Oborili smo veliki broj neprijateljskih projektila - dodao je on.

Istovremeno, Reznikov i Zalužni su pohvalili pomoć zapadnih partnera, rekavši da zahvaljujući njoj mogu da prate pripreme i lansiranje ruskih projektila.

BloombergAdria.com

 

Prema njihovoj proceni, najveću opasnost za Ukrajince predstavljaju ruski raketni sistemi postavljeni na brodove. Sagovornici su istakli da se brodovi ruske ratne mornarice ne usuđuju da priđu ukrajinskim obalama i da će  svako približavanje naići na adekvatan odgovor.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".