Izvor:Foto: Tanjug/AP

UŽAS U HR: Šestorica mladića osuđeni zbog grupnog silovanja

Izvor: Nportal

29.07.2022.

13:14

TREBA reći i da je inicijalno za ova dela optuženo sedam osoba, ali da je jedan od optuženih u međuvremenu stradao u saobraćajnoj nesreći.

Šestorica mladića iz okoline Zadra osuđeni su zbog više seksualnih zlostavljanja 15-ogodišnje devojčice u periodu od avgusta 2018. do jula 2019. godine, piše Zadarski.hr.

Četvorica su osuđena na zatvorske kazne, a dvojica maloletnika ne moraju u zatvor.

Četvorica punoletnika dobili su kazne od jedne do sedam godina zatvora, dok su dvojica maloletnika puštena na uslovnu slobodu. Jedan od njih će odslužiti kaznu uz meru pritvora maloletničkog zatvora, dok će drugi imati obavezu društveno-korisnog rada u trajanju od 100 sati uz psihosocijalnu pomoć.

U vreme izvršenja krivičnih dela trojica osuđenika su bili punoletni, dvojica su bili mlađi punoletnici, a dvoje maloletnici. Pred početak suđenja, samo jedan od njih je još uvek bio maloletan.

Treba reći i da je inicijalno za ova dela optuženo sedam osoba, ali da je jedan od optuženih u međuvremenu stradao u saobraćajnoj nesreći. 

Silovanja su snimali mobilnim telefonom, a snimke su koristili da bi od nje iznudili nove seksualne odnose, ucenjujući je i preteći joj da će snimke poslati njenim roditeljima i prijateljima.

Osuđenima su se na teret stavljala teška krivična dela protiv seksualne slobode, snimanje dečije pornografije i pretnje ubistvom, prenosi Dnevnik.hr.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".