Izvor:Foto: Tanjug/Tara Radovanović

STEFANOVIĆ: U "Oluji" ljudskost doživela potpuni sunovrat

Izvor: Nportal

04.08.2022.

10:53

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović izjavio je da će i danas Hrvatska proslaviti svoju "Oluju", akciju u kojoj je ljudskost doživela potpuni sunovrat, nestala toliko da je nema ni u najmanjem zrnu.

- Reći će da je ponosna što je uspela da sprovede najbrutalnije etničko čišćenje na prostoru Evrope posle Drugog svetskog rata.

- Pohvaliće se valjda što je proterala više od 250.000 Srba, koji su bili njeni građani, da su joj vojnici upadali na kućne pragove i ubijali nemoćne srpske starce i starice, da je bombardovala srpsku decu u izbegličkim kolonama da joj ne bi umakla, da i danas ekshumira kosti Srba, dok se još na hiljade njih vode kao nestali. I sve to 27 punih godina kasnije - naveo je Stefanović u saopštenju.

Naglašava da će Srbija danas tugovati, u njoj će zvoniti crkvena zvona, služiće se parastosi i paliti sveće.

BloombergAdria.com

- Nećemo nikada zaboraviti srpske žrtve, ali nećemo dozvoliti ni drugima da ih zaborave. I ne samo onima koji su činili zločine, već i onima koji su ih ćutke gledali i odobravali. Svet je dozvolio da se oni dogode, ništa nije preduzeo da ih spreči i do danas ništa nije uradio da bude pravde za ubijene i prognane Srbe - naveo je Stefanović.

- Podsećaćemo ih vrlo uporno i istrajno na to. I bićemo ponosni na sebe, jer smo narod koji ne mrzi, koji se ne poklanja avetima fašizma i koji ne mora i danas da prikriva svoje Jasenovce, Jadovna, Gradiške i druge logore smrti. Ali im ''Oluje'' nad našim narodom zasigurno više nećemo dozvoliti - zaključio je Stefanović.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".