Izvor:Foto: N. Skenderija

VENDI: "Stide se vašara, jer ih podseća odakle su potekli"

Izvor: Nportal

04.08.2022.

16:26

VESNA Vukelić gostujući u emisiji Milizam objasnila zašto voli masovna veselja.

 Zadovoljstvo je nastupati pred narodom čija lica vidim i energiju osećam. To je filtrirana publika koja me isključivo zanima, iako sam rođena Beograđanka, kaže Vendi.

Pevačica, voditeljka i odnedavno spisateljica Vesna Vukelić Vendi u ekstravagantnom i gotovo kemp stilu na vreme je došla u restoran „Patrik“ na snimanje emisije „Milizam“.


Estrada funkcioniše po principu da se peti na listi šlihta četvrtom, trećem, ali zato gazi šestog, sedmog... E sada, taj prvi ili drugi kojima se ja nikada nisam poklonima, jer ne dišemo istom duhovnošću, pljuju me kako se ja penjem po stolovima i kako pevam po vašarima. Tu gde ja nastupam oni ne mogu da pevaju ni u snu jer ih neće publika. Oni kada pevaju nose barske stolice pa sede, bukvalno se ne oznoje, a taj rad na vašaru je pretežak. Potrebna je kondicija i osećaj za narod. Volim vašare jer osećam energiju 300, 400, 500 ljudi, ali ja vidim njihove likove i energiju. Narod kom ja pevam je pametan i filtriran, a ja hoću da pevam narodu a ne u zamračenim i „elitnim“ punktovima - objašnjava Vukelićeva.

Vesna se dotakla i specifičnog repertoara koji izvodi na ovim narodnim veseljima i otkrila šta publika na takvim mestima danas traži.

- Narod je havarisan i bunari stari pesme. Neko kaže da su to povampirene, a ja volim da kažem da su to regenerisane pesme. Sada je hit na vašarima Nada Topčagić i „Šaram, šaram“ tu je i pesma „Jovo, Jovane“. Pevaju se žive pesme jer čovek koji dolazi na vašar želi da se zabavi - završava Vendi.

Celu emisiju „Milizam“ pogledajte na našem Jutjub kanalu.


Mitar i Jašar su dinosaurusi

BloombergAdria.com

 

Kritikujući današnji raspored snaga i trendove na estradi Vendi je navela i ko su kolege koje izuzetno ceni i poštuje.

BloombergAdria.com

 

- Mitar Mirić i Jašar Ahmedovski su dinosaurusi. Oni su autohtoni, nepotkupljivi, ne zavise od drugih ljudi i medija. Imaju kapital u hitovima i u pevanju i gde god da se pojave bude puno ljudi. Ima tu još pevača, ali njih dvojicu navodim kao jako dobre primere - zaključila je Vesna.

BONUS VIDEO:
 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".