Izvor:Foto: Tanjug/AP

Identifikovani deca čiji su ostaci pronađeni u koferima

Izvor: Nportal

30.08.2022.

21:06

POLICIJA je naglasila da policija koja je kupila kofere nema veze sa smrću dece.

Policija Novog Zelanda uspela je da identifikuje dvoje dece čiji su ostaci pronađeni ranije ovog meseca u koferima koje je kupila jedna porodica na internet aukciji. 

Policija je u saopštenju potvrdila da su deca identifikovana i da je njihova porodica zatražila da se njihova imena ne otkriju, navodi CNN.

Podsetimo, istraga ubistva pokrenuta je nakon što su ljudski ostaci otkriveni u koferima u Južnom Ouklandu 11. avgusta ove godine. 

Ranije ovog mjeseca, inspektor novozelandske policije rekao je da su deca verojatno imala između 5 i 10 godina kada su umrla. Rekao je da istražitelji veruju da su bili mrtvi tri ili četiri godine i da je uzrok smrti još uvek nepoznat.

Južnokorejska policija ističe da je žena za koju se veruje da je majka ovo dvoje dece bila u J. Koreji od 22. avgusta. Policija sarađuje sa vlastima Novog Zelanda preko Interpola. 

Kompanija koja se bavi skladištenjem i koja je prodala prtljag na aukciji takođe pomaže policiji u istrazi o drugim predmetima koji bi mogli biti povezani sa prodatim koferima.

Policija je naglasila da policija koja je kupila kofere nema veze sa smrću dece. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".