Izvor:Foto: Profimedia/Zoran Jovanović Mačak/Aleksa Stanković/ATA images/Anđela Jovanović/Jutjub

PEVAČI MENJALI VERU Gile i Sinan budisti, Brena u hrišćanstvo

Izvor: Nportal

22.09.2022.

12:29

MEĐU slavnim ličnostima u svetu promena vere nije retka pojava, a i kod nas se više poznatih odlučilo na ovakav potez.

Frontmen rok grupe "Električni orgazam" Srđan Gojković Gile najpoznatiji je naš budista, a o veri je više puta pričao za medije ističući da je svestan da mnogi imaju predrasude o budizmu zbog neznanja. On je isticao i da budizam i ne doživljava kao religiju.

- Ne doživljavam budizam kao religiju, svestan sam da po nekim elementima jeste religija, ali mene religije ne zanimaju, i upravo to me je privuklo. Budizam nije ono na šta religije obično liče, organizovan sistem verovanja, što mene ne privlači niti zanima - rekao je svojevremeno Gile.

BloombergAdria.com

 

Pored Gileta, i pokojni pevač narodne muzike Sinan Sakić našao je mir u istoj religiji. Sinan Sakić i supruga Sabina tvrdili su da su se uverili u brojna čuda, a spas su pronašli kod indijskog duhovnog vođe Sai Babe. Sinan je svojevremeno izjavljivao da je u budizmu pronašao ono što najvše voli i da svakim danom radi na duhovnom uzrastanju, a prvi put je u Indiji boravio kada je njegov najmlađi sin Alen zadobio teške opekotine. Sinan je bio uveren da je za njegovo izlečenje zaslužan boravak u hramu Sai Babe, te je decenijama praktikovao običaje ove vere.

BloombergAdria.com

 

Fahreta Živojinović jedna je od mnogih javnih ličnosti sa domaće scene koja je promenila veru. Iz islama pevačica je prešla u pravoslavlje, a na krštenju dobila ime Jelena. Brena nikada nije pričala o razlozima koji su je naveli na ovaj potez, ali se pridržava svih pravila 'nove vere', te praznuje pravoslavne praznike i slavu Aranđelovdan. Ona je isticala i da su je pogađale spekulacije u javnosti vezane za promenu imena i vere.

- Pravile su se razne spekulacije o promeni mog imena i vere, zaista je bilo teško podneti sve te besmislice. Moja publika i porodica su bili nešto što predstavlja adrenalin za životom - rekla je Brana za emisiju Ekskluziv.

BloombergAdria.com

 

Pokojni pevač Nino Rešić rođen je kao Amir Rešić, a kao mladić promenio je veru i iz islama prešao u pravoslavlje, gde je dobio ime Nikola, pa i nadimak Nino. Pričalo se da je veru promenio zbog tržišta i karijere. 2004. godine, pa da je opet ime promenio u Amir Rešić. Takođe se spekulisalo i da je to učinio zbog pravoslavne supruge Sare Marković.

Ipak, Nino nikada javno nije objasnio razloge zbog čega je promenio veru.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".