Izvor:Foto: Profimedia

JK O NASILJU: ''Trpite i volite onog što vas zlostavlja''

Izvor: Nportal

29.09.2022.

16:39

KADA vas partner udara, to je odmah crvena zastavica

Kako je pretučena sestra poznate tiktokerke Uki Ku, tako su počele da se oglašavaju žene sa estrade, među kojima su Jelena Karleuša i Marija Šerifović. Jelena je u svojoj Instagram objavi istakla da je nasilje nad ženama u Srbiji mnogo poraslo: 

-Užasan porast nasilja nad ženama u Srbiji. Ali nasilje nije samo fizičko. Nasilnici koriste još jedno ubojito oružje, a to je verbalno, psihološko nasilje nad ženama.To je podjednako užasno kao i fizičko nasilje. A kada je fizičko i psihološko nasilje u kombinaciji, žena postaje previše uplašena da pobegne jer ne može da se izbori sa strahom. Ženski mozak radi po tom principu. Strah nas blokira i ulazimo u ulogu žrtve koja pruža sve manje i manje otpora. Žene, kada vas partner udara to je odmah crvena zastavica- rekla je Karleuša i dodala:

BloombergAdria.com

 

-Ali i kad vas psuje, vređa, ponižava, ucenjuje, kada vas pljune, ismeva, zamahuje, zastrašuje, preti, čupa, zavrće ruku, uništava vaše stvari, odlučuje da li i gde možete da idete, odlučuje sa kim možete da se družite - to je sve nasilje. Čekanje da se on promeni je uzaludno jer nikad neće. Opravdavanje njegovih postupaka je sindrom roba i žrtve u kom živite. Ako slučajno krivite sebe jer ste sve to doživele od partnera, moram da vam kažem da ćete živeti u paklu zauvek i biće sve gore. Jer niko nema pravo na vaš život, roditelji vas nisu odgajili da vas neko tuče i kriv je samo onaj ko vas zlostavlja. Vaša jedina krivica je što trpite i što volite onog ko vas zlostavlja. Glavu gore i sebi budite bitnije od svega a pogotovo od njega koji koristi ruku da vas udara umesto da mazi, usta da vređaju umesto da ljube. Žao mi je što ovo pišem ali znam koliko me žena prati i ako jedna digne glavu posle ovoga, ja sam svoju misiju uspešno izvela- zaključila je Jelena.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".