Izvor:Foto: Profimedia

PROST TRIK: Kako brzo da odledite stakla na automobilu VIDEO

Izvor: Nportal

24.12.2022.

14:49

TOKOM zimskih meseci, čišćenje leda i snega sa automobila noćna je mora svih vozača.

Zima je kalendarski stigla pre nekoliko dana, iako vremenske prilike to ne pokazuju. Ipak, prema najavama meteorologa, vrlo brzo nas očekuju zimske temperature i ledeni dani. 

Tokom zimskih meseci, čišćenje leda i snega sa automobila noćna je mora svih vozača. Svako bi voleo da ima neko lakše rešenje od struganja i "lopatanja", a zaleđena stakla nikako ne treba zalivati vrelom vodom.

Na društvenim mrežama pojavio se video koji može biti od pomoći svim vozačima kojima tokom zime zalede stakla u automobilu. Naime, jedna mama na Tiktoku savetuje ljude da ne sturužu led sa stakla strugalicom jer postoji mnogo jednostavnije rešenje koje, kako tvrdi, odleđuje staklo za samo nekoliko sekundi

BloombergAdria.com

 

Kako kaže žena sa snimka, u bocu sa raspršivačem treba sipati dve trećine 70%-nog alkohola i jednu trećinu vode. Ujutru pre sedanja u vozilo treba rasprskati tu mešavinu tečnosti na zaleđeno staklo.

Ovaj video je za samo dva dana pogledalo više od dva miliona ljudi, a reakcije u komentarima su različite. Dok jedni tvrde da ovaj jednostavan trik radi, drugi su skeptični po ovom pitanju. Bilo je i onih koji smatraju da će ovaj način odleđivanja stakala dovesti do oštećenja brisača jer, kako kažu, alkohol nagriza brisače. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".