Izvor:Foto: Profimedia

OGLASIO SE NOLE: Nakon rekorda poslao poruku celom svetu

Izvor: Nportal

27.02.2023.

13:52

SRPSKI teniser Novak Đoković započeo je 378. nedelju na prvom mestu ATP liste. Nole je oborio rekord legendarne Nemice Štefi Graf i postao postao apsolutni rekorder na čelu ATP ili WTA liste.

Na večnoj listi treća je Martina Navratilova sa 322, a sledeća je Serena Vilijams koja je provela 319 nedelja kao prva teniserka sveta, dok peto mesto zauzima Švajcarac Rodžer Federer sa 310 nedelja na prvom mestu.

BloombergAdria.com

Povodom obaranja ovog rekorda i ispisivanja istorije, sada se oglasio Novak Đoković. 

- Pozdrav teniski fanovi širom sveta, želim da vam zahvalim na velikoj podršci tokom svih ovih godina, na velikoj snazi i ljubavi koju ste mi pružali tokom godinama da uspem da ostvarim neka neverovatna dostignuća tokom moje karijere - rekao je Nole i dodao:

- Poslednje u nizu je obaranje rekorda sa 378 nedelja na prvom mestu, čime sam pretekao jednu Štefi Graf, jednu od najvećih ikada u tenisu, računajući i mušku i žensku konkurenciju. Počastvovan sam, ekstremno sam ponosan zbog ovog dostignuća i želim da iskoristim ovu priliku da podelim sa vama radost i zahvalnost za sve što ste mi pružali tokom godina. Vidimo se na terenu - poručio je Đoković.

Podsetimo, Novakova supruga Jelena Đoković na svom Instagram nalogu objavila je dirljiv snimak u čast ove vesti. 

Na snimku ona i Novak plešu, dok se u pozadini čuju zvuci čuvenog hita Tine Tarner "The best". 

Jelena je uz video okačila i zanimljiv komentar koji na šaljiv način ilustruje veliki Novakov uspeh. 

- Ponosno slavimo ovu Novakovu tenisku ljubavnu aferu o kojoj bruji ceo svet - i žena se ne ljuti. Novak je najbolji teniser sveta najduže u istoriji tenisa - napisala je Jelena Đoković. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".