Izvor:Foto: Profimedia, V. Danilov, Jutjub printskrin/Hrvatska radiotelevizija

BIOGRAFIJA GRADONAČELNIKA PULE: Ko je profa koji brani cajke

Izvor: Nportal

28.02.2023.

14:06

U PROTEKLIH nekoliko dana glavna vest u domaćim i hrvatskim medijima jeste odluka gradonačelnika Pule Filipa Zoričića da zabrani koncert srpskih pevača Ane Bekute, Dragana Kojića Kebe i Zorane Mićanović, uz konstataciju da njihova muzika ne priliči njihovom mentalitetu.

Na ovom koncertu Keba je trebalo da nastupa zajedno sa pomenutim pevačima, ali je navodno gradonačelnik Pule pijan iskazao nezadovoljstvo zbog izbora pevača, te je uputio uvrede i vikao na organizatore. Kako se navodi, Zoričić ne želi srpsko smeće u svom gradu. 

Zoričić nije jedini, te su posle Pule srpski pevači zabranjeni i u Osijeku.

Ipak, poslednju reč u ovom slučaju imaće Trgovački sud koji bi trebalo da donese konačnu odluku o održavanju koncerata naših pevača u Puli. Firma koja organizator otkazanog koncerta, podnela je tužbu Trgovačkom sudu protiv Pula sporta, dvorane gde je trebalo da se održi pomenuti nastup, prenosi Kurir. 

BloombergAdria.com

 

Ko je Filip Zoričić?

Filip Zoričić je hrvatski političar, profesor hrvatskog jezika i književnosti i istorije, kao i doktor društvenih nauka koji je kao nezavisni kandidat pobedio u izborima za gradonačelnika Pule 2021. godine.

Zoričić je rođen 1982. godine u Splitu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Pulu 2005, a potom i na Univerzitetu u Rijeci. Doktorske studije završio je na Filozofskom fakultetu u Splitu.

BloombergAdria.com

 

Nakon završenih osnovnih akademskih studija, zapošljava se kao profesor istorije i hrvatskog jezika i književnosti u gimnaziji u Puli, gde radi do 2018. godine. Iste godine unapređen je u direktora ove obrazovne ustanove, navodi se na sajtu grada Pula. 

Značajnije političke uspehe ostvaruje od 2016. godine kada je postao nezavisni odbornik Mesnog odbora Stari grad Pula. Zoričić je u dva navrata bio nezavisni odbornik (2016. – 2020; 2020. – 2021), a na lokalnim izborima 2021. godine, kao nezavisni kandidat, postao je gradonačelnik grada Pule.

BloombergAdria.com

 

Od 2005. godine u braku je sa suprugom Petrom, koja je inače medicinski radnik i sa kojom ima dvoje zajedničke dece, 13-godišnju ćerku Aniku i sina Mateja starog 15 godina.

Prema izveštaju o imovinskom stanju koji se nalazi na sajtu grada Pula, Zoričić je vlasnik stana od 45 kvadratnih metara u Puli, tržišne vrednosti 59.725 €. Pored toga, u izveštaju se navodi da vozi automobil marke sitroen C4 Pikaso iz 2015. godine.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".