Izvor:Foto: Profimedia

UŽASNE VESTI IZ SAD: Nole ne može na američku turneju

Izvor: Nportal

06.03.2023.

09:34

NAJBOLJI teniser sveta Novak Đoković neće učestvovati na predstojećim masters turnirima, koji se igraju u Majamiju i Indijan Velsu.

Ovakva odluka se nazirala već duže vreme, a sada je stigla i potvrda, pa po drugi put zaredom Novaka nećemo gledati na ova dva turnira.

Đokoviću ulazak u SAD nije dozvoljen zbog toga što nije vakcinisan, dok su čelnici turnira poslednjih dana vodili veliku borbu da Srbin ipak dobije izuzeće.

Državna bezbednost je u petak odbila da pusti Novaka u SAD i u tom slučaju jedino je predsednik DŽo Bajden mogao da ga "pomiluje." Međutim, to se nije desilo i Đokovića posle Indijan Velsa nećemo gledati ni u Majamiju nakon toga.

BloombergAdria.com

 

Podsetimo, zabrana ulaska nevakcinisanih stranaca u Ameriku će, prema rečima Bajdena, biti ukinuta 11. maja, pa Novak ne bi trebao da ima problem da uđe u zemlju u avgustu i septembru, kada su na programu masters u Sinsinatiju, odnosno Ju-Es open, turniri na kojima takođe nije mogao da učesvuje prethodne godine.

Naredni turnir na kom će Novak učestvovati, ako sve bude u redu, jeste masters u Monte Karlu, koji počinje 9. aprila.

Inače, Đoković je započeo 379. nedelju na čelu ATP liste i tako popravio rekord koji je postavio protekle sedmice. Nole trenutno ima trenutno ima 7.160 bodova, a na drugom mestu nalazi se Španac Karlos Alkaraz, koji zaostaje 380 poena.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".