JECA JE VEGAN: Kako Noletova supruga hrani decu
14.06.2023.
10:28
ZDRAVA ISHRANA sastavni je deo života svih sportista. O ishrani Novaka Đokovića naširoko se pisalo i polemisalo, a njegova supruga Jelena otkrila je kako hrani njihovu decu.
Često na Instagram profilu Jelene Đoković možete pronaći savete o vaspitanju dece, kao i neke smernice o roditeljskim knjigama ili savete stručnjaka. Takođe često deli zdrav recept.
Više puta je otvoreno govorila na temu ishrane i činjenice da u njihovoj porodici dominira veganski meni. Poznato je da se ovaj uspešni bračni par hrani zdravo, a mnogi se pitaju šta je na jelovniku njihove dece.
Jelena je i tokom karantina, 2020. godine, odgovarala na pitanja pratilaca na Instagramu „uživo“, a jedno od najčešće postavljanih bilo je upravo kakvu ishranu imaju Stefan i Tara:
„Stefan je prvih godinu i po dana imao normalnu ishranu sa mesom i ribom, a onda je prešao na biljnu ishranu i oseća se odlično, zdrav je, a Tara je na biljnoj ishrani od početka. Hvala bogu nikad nismo imali problema sa njenim zdravljem.
Deca su skroz na biljnoj ishrani,bez problema jedu krompir kao ludi, krastavce i šargarepu. I dajem im puno smutija i zelja, miksam sve to. Neka deca su genijalci i jedu sve odmah, moja deca ne jedu više zelenu salatu, ali ne paničim jer im je dajem kroz suplementaciju ili šejkove. A mi ne pržimo nego kuvamo oni jedu kuvanu krompir ili pire“, objasnila je Jelena.
Kada je Stefan bio mali, Jelena je pričala o tome i kakvu mu je kašu spremala. Pire od banane i avokada je uvek dobro rešenje – objasnila je Jelena i istakla da hranu zaslađuje, po potrebi, medom, prahom od rogača, agavinim sirupom, javorovim sirupom.
"Volim sve da spremam uveče jer je moj mališan jutarnja ptica puna energije čim se probudi. Zato za sve nas planiram jutarnje obroke uveče. Treba mi pet minuta", rekla je Jelena. i savetovao druge da se poigraju sa sastojcima, dodajući da ukusna hrana ne mora da se obrađuje, može biti sveža i zdrava.
Jednom je otkrila recept za kašu, koju voli da sprema, a glavni sastojci su ovsena kaša, puter od lešnika, mleveni mak, kakao, mleveno čia seme, lan, biljka lucuma, heljda, susam i pirinčano mleko sa kokosom, malo voća na vrhu.