Izvor:Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Zoran NIJE HTEO da se bavi glumom - smislio čak ime za firmu

Izvor: Nportal

25.10.2023.

16:36

GLUMAC Zoran Cvijanović je imao potpuno druge planove za svoju karijeru

Uz ime glumca Zorana Cvijanovića često vezujemo epitet legendarni, što je odavno opravdao brojnim ulogama. Sve likove koje je oživeo u pozorištu, na filmu i televiziji, publika je prepoznala na prvu loptu.

Utisak je da mu komedija najbolje leži i da je upravo uloge koje su nas nasmejavale do suza, tumačio s posebnom lakoćom. To ne bi bilo tako da očigledno nije rođen za glumu. Ali, iako je još kao dečak u petom razredu osnovne škole počeo da pohađa časove glume u dečjoj dramskoj grupi Bate Miladinovića i Anite Brzanović, ona nije bila njegov prvi izbor.

Završio je gimnaziju i upisao je Stomatološki fakultet, ali nije diplomirao.

BloombergAdria.com

- U tom periodu je moj brat već bio na stomatologiji. Imali smo ideju da jednog dana ortvorimo ordinaciju "Zubari Cvijanović". Brat je završio, a ja ne. Mene je život odveo nekim drugim putem - opisao je jednom glumac, koji je Fakultet dramskih umetnosti završio 1982. godine u klasi profesora Minje Dedića koju su zvali „klasa visokog rizika“. Studirao je sa: Sonjom Savić, Dubravkom Živković, Oliverom Ježinom, Suzanom Petričević, Andrejom Maričićem, Žarkom Lauševićem, Branimirom Brstinom i Svetislavom Buletom Goncićem. Sa kolegama je provodio mnogo vremena, a najčešće su bili u prostorijama fakulteta, Studentskom kulturnom centru i u kafanama „Proleće“ i „Manjež“.

Cvijanović se pored glume bavi i produkcijom, a otkako da je proslavio lik Šojke u seriji "Sivi dom" 1986. godine, posebno se pamte njegove role u seriji i filmu "Policajac s Petlovog brda", ostvarenju "Mi nismo anđeli", seriji "Otvorena vrata", filmu "Paket aranžman", "Ni na nebu ni na zemlji", "Tamna je noć", "Lepa sela lepo gore"...

(TV Ekran)