Izvor:Foto: N. Fifić, V. Danilov

BOJANIĆ IZNENADIO: Znate li šta je po obrazovanju folk pevač?

Izvor: Nportal

10.12.2023.

15:17

MNOGI bi se iznenadili kada bi čuli da je folker Miloš Bojanić jedan od najobrazovanijih na estradi.

Brojne javne ličnosti ne mogu da se pohvale ni diplomom srednje škole, ali to nije slučaj i sa folkerom Milošem Bojanićem.

Naime, malo je poznata činjenica u javnosti da je Miloš vanredno završio srednje obrazovanje, a potom i fakultet.

BloombergAdria.com

Bojanić je u Novom Sadu završio Saobraćajni fakultet.

Nakon završenog fakultetskog obrazovanja, folker je radio kao direktor u jednom novosadskom preduzeću, ali je, nakon snimljenog prvog albuma, napustio posao.

- Ja sam pored mog redovnog posla pevao po kafanama, po svadbama, svuda po Srbiji, a u isto vreme i polagao ispite. U „Parking servisu“ sam napredovao, bio sam prvi direktor te firme. Svakog petka sam krao taj jedan sat na poslu, izađem malo ranije i odem u Beč. Tamo sam pevao petak do četiri, subota do četiri, u nedelju uveče završim malo ranije da bih u ponedeljak bio na poslu. Dok sam radio kao saobraćajni inspektor, počeo sam da gradim svoju prvu kuću u Futogu. Pevao, putovao, radio u firmi, studirao i gradio... To je bilo ludilo, i nije mi bilo teško, jer sam znao da hoću da uspem. Moj prvi dvorac nastao je još dok sam bio student - rekao je on jednom prilikom i dodao:

BloombergAdria.com

- Imao sam dobru platu, odličan posao, ali je ljubav ka muzici prevagnula, te sam nakon snimljenog prvog albuma napustio posao i upustio se u svet muzike. Nije bilo u redu prema ostalim kolegama iz „Parkinga“ da često odsustvujem sa posla zbog pevačkih angažmana - pričao je Bojanić za domaće medije.