Izvor:Foto: ATA images, Profimedia

"SRBI SU NESLOŽNI" Kako Bora slavi Božić u Sloveniji

Izvor: Nportal

06.01.2024.

20:38

"IMA 24 različita srpska udruženja, dok se svi ostali druže. Tako da smo organizovani klasično srpski."

Legendarni roker Bora Đorđević koji je proputovao pola sveta ispričao je kako se proslavlja Božić na različitim meridijanima, uključujući i Sloveniju gde trenutno živi.

Pevač ističe da je u domu Đorđevića slična atmosfera kao i kod većine ljudi.

- Klasično je. Dođu gosti, naravno, bude pečenica. A, uvek bude i neka dobra priča.

Bora se prisetio jednog Božića iz vremena kada je živeo u SAD, kao i jedne živopisne priče tamošnjih gastarbajtera - smešne i tragične.

BloombergAdria.com

- Imam jednu dobru Božićnu priču. Jedan naš čovek živeo je napolju, u Americi, i slavi Božić. Kako će, šta će, došlo mu društvo iz kraja, iz domovine. Svega ima, al’ nema pečenice. Frka. Ima pića koliko treba, piju ljudi i seti se on… Kaže gostima da će sada da donese pečenicu i zaista se vrati za pola sata sa živim jagnjetom. Prikolju jagnje jadno, pojedu ga, popiju sve što se popiti moglo. Pojedu jagnje do poslednje koske i legnu, pospavaju. Negde u 10 ujutru sutradan neko kuca na vrata. Bunovan i pospan domaćin otvara. Došle dve starije gospođe iz pet šopa da vide kako se jagnje snašlo u novoj sredini. (Bora žmuri) Jako tužna Božićna priča.

BloombergAdria.com

To je jedna od priča sa božićnih okupljanja u SAD, a Bora poslednjih godina živi u Sloveniji.

- Klasično. Ima nas Srba dosta koji žive u Sloveniji. I naravno nesložni su. Ima 24 različita srpska udruženja, dok se svi ostali druže. Tako da smo organizovani klasično srpski.

(Grand)